Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Zomervakantie in Het Paleis

Kom in de Zomervakantie naar Escher in Het Paleis, er is van alles te doen! Bekijk onze tentoonstelling aan de hand van onze nieuwe zomerspeurtocht, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier.

Op de maandagen 23 en 30 juli en 6 en 13 augustus zijn we open!

Wil je eens echt lang naar Het Paleis of ons nog na het eten bezoeken? Deze zomer kan dat! Op de donderdagen 26 juli en 2, 9 en 16 augustus zijn we tot 21.00 uur open. Kom genieten van een lange zomeravond met Escher. Wil je zelf aan de slag? Doe dan mee met onze donderdagavond en zondagochtend workshops.

Ga met Escher mee naar zee!

Zomerspeurtocht

Deze zomer laat Escher in Het Paleis zien hoe M.C. Escher was geïnspireerd door de zee, van zijn realistische kustlandschappen tot de talloze vissen die in zijn duizelingwekkende prenten rond zwemmen. Als een echte avonturier monsterde Escher zo vaak hij maar kon aan op een schip. Hij bevond zich tijdens zo’n reis zoveel mogelijk op het dek en aanschouwde de wereld om hem heen. Het stralend middelpunt in Het Paleis is Lichtende zee, de litho die hij maakte over het verschijnsel ‘zeevonk’ aan de Scheveningse vloedlijn.

Kom kijken en bewonder met een speciale zomerspeurtocht allerlei werken die je Eschers liefde voor de zee laten voelen.

Je kunt de zomerspeurtocht nog doen tot 30 september

M.C. Escher, Schelpen, houtsnede, 1920 of 1921

Workshop linoleumsnede op zondag

In de Zomervakantie worden op zondag linoleumworkshops gegeven waarbij je je eigen linoleumsnede kunt maken en afdrukken!

De workshop is doorlopend van half een tot half vijf. Binnenlopen kan tot 15.45 uur.
Linoleumsnedes maken is heel populair en er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers tegelijk aan het werk. Het kan daarom zijn dat je moet wachten.

Locatie: Het Escher Atelier
Kosten: gratis, exclusief entree museum
Leeftijd: 7-16 jaar

Workshop vlakvullingen op woensdag

Op de woensdagen in de Zomervakantie kun je een andere workshop volgen. Een enthousiaste museumdocent neemt je mee in de wonderlijke wereld van Escher en leert je je eigen vlakvulling maken!Vanaf 12.30 – 16.30 uur binnenlopen en meedoen kan tot 15.45 uur.
Maximaal 10 kinderen (het is een inloopworkshop, het kan zijn dat je moet wachten)

Locatie: Het Escher Atelier
Kosten: gratis, exclusief entree museum
Leeftijd: 7-16 jaar