Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Educatie

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs heeft Escher in Het Paleis een inspirerende museumles ontwikkeld, die aansluit bij het curriculum en bij de belevingswereld van de leerlingen.
De museumles staat garant voor verwondering en ontdekking.

Museumles

M.C. Escher, Regelmatige vlakverdeling III, houtsnede in rood, mei 1957

De oneindige wereld van M.C. Escher

Wat maakt kunstenaars zo bijzonder? Zij kijken anders naar de werkelijkheid dan de meeste mensen! Hun werk en hun acties laten ons vervolgens weer anders kijken naar de wereld. Alles om ons heen wordt zo nieuw, ongewoon of verrassend. Maurits Cornelis Escher bereikt dat met zijn werk als geen ander. Escher is één van de bekendste grafische kunstenaars ter wereld. Deze moderne Hollandse meester speelt in zijn werk met perspectief, ruimte, wiskunde en werkelijkheid. Niets is wat het lijkt in zijn wonderlijke prenten.

Tijdens de museumles maken de leerlingen kennis met het werk van M.C. Escher en met Het Paleis. Ze ontdekken hoe Escher zijn prenten maakte en hoe hij keek naar de wereld om zich heen. Ze laten zich inspireren en verwonderen in het museum. In de workshop in het Escheratelier tekenen ze een eigen vlakvulling op papier. Deze workshop is bij uitstek geschikt om Eschers wiskundige vlakvullingen te leren begrijpen en wordt aangepast op het niveau van de leerlingen: van eenvoudig tot complex. Zowel de alfa- als de bèta-leerling wordt bij deze workshop uitgedaagd.

Duur: 75 minuten
Aantal leerlingen: Minimaal 15, maximaal 30 leerlingen. Minimaal 1 begeleider per 15 leerlingen verplicht
Prijs: €11,50 per leerling (incl. entree)
Tijdelijk gereduceerd tarief: €6,00 per leerling (incl. entree) voor klassen uit Den Haag en regio*

Er zijn maar 25 museumlessen voor dit tarief beschikbaar, dus om zeker te zijn van een museumles voor het gereduceerde tarief is vroeg reserveren aan te bevelen.

Dit kortingstarief is geldig voor een museumbezoek in de periode van 1 september 2020 t/m 17 juli 2021 (schooljaar 2020-2021).

*Regio: Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Wassenaar en het Westland.

Voor wie: Alle klassen vmbo t/m vwo
Werkvormen: kijken, luisteren, bevragen, onderzoeken, beleven, tekenen
Taal: Nederlands, Engels en Duits
Lesmateriaal: Voorbereidend/verwerkend lesmateriaal ontvangt u bij reservering
Reserveren: Heeft u belangstelling voor deze museumles en wilt u reserveren? Neem dan contact op of vraag uw schoolbezoek aan via het reserveringsformulier.
Wenst u een aangepast versie van deze museumles of heeft u een vraag voor een museumles op maat? Neem dan contact op met onze educator Monique Veldhoven.

Meer onderwijs