Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Het Paleis

Paleiswinkel

De Museumwinkel bevindt zich op de begane grond in één van de mooiste vertrekken van het Paleis. De Paleiswinkel biedt een ruime collectie artikelen waarmee u thuis uw museumervaring kunt herbeleven en delen met anderen. Er zijn souvenirs voor elke beurs.

De opbrengsten van de winkel, die volledig door vrijwilligers wordt gerund, komen ten goede aan de kunst- en cultuursector in Den Haag.

Openingstijden en contact

De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.50
U kunt contact met de winkel opnemen via: escherpaleiswinkel@gmail.com
of bellen: 070-34 55 850
De Museumwinkel van Escher in het Paleis is gratis toegankelijk.
Wilt u uitsluitend de winkel bezoeken, meldt dit dan wel even bij de entree.
Voor bezoek aan het museum is wél een toegangskaart nodig.

Online shop

Voor een grote collectie posters, dassen, t-shirts, puzzels, spelletjes, keramiek, sculpturen, accessoires en stationery, kunt ook terecht in de winkel van The Escher Company

Geschiedenis

De winkel in het Paleis aan het Lange Voorhout, het voormalige paleis van Koningin Emma, dateert van vóór het Escher Museum. In 1995 begonnen actieve vrienden van het Gemeentemuseum assistentie te verlenen bij het verkopen van een kleine sortering boeken en briefkaarten in het paleis-museum. Van een tiental vrijwilligers werd dit alras een groep van nu zo’n vijftigtal dames en enkele heren die de hele week een volwaardige winkel bestieren. De Stichting “Vrienden van Escher en Het Paleis”, zoals wij nu genoemd worden, werd in 1996 opgericht. De inkomsten van de winkel zijn bestemd voor culturele doelen in Den Haag, waarbij uiteraard allereerst naar Escher in het Paleis en het Gemeentemuseum wordt gekeken.

Met donaties zijn onder andere de aanschaf van de blauwe Dag en Nacht van M.C Escher bekostigd en het werk van Bridget Riley Two Reds with Violet uit 2008.
Sinds 2002 heeft het museum Escher in Het Paleis als voornaamste taak het beheren en tentoonstellen van de Escher collectie van het Gemeentemuseum en concentreert de winkel zich op Escher producten.

Meer over Het Paleis

Den Haag

De geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden begint in Den Haag. Op 30 november 1813 komt Prins van Oranje Willem Frederik van Oranje-Nassau vanuit Engeland aan op het Scheveningse strand.

Lees meer

Geschiedenis

Het Paleis aan de Lange Voorhout heeft een lange geschiedenis. Lees hier over haar ontstaansgeschiedenis, het Koninklijke verleden en over hoe dit gebouw het thuis werd van een aan Escher gewijde permanente tentoonstelling.

Lees meer

MC Café

In de voormalige keuken van Koningin Emma bevindt zich het authentieke MC Café, een aangename plek voor een heerlijke kop koffie, een verse lunch of een hartige of zoete snack.

Lees meer