fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Bezoekersinformatie

Toegankelijkheid

Escher in Het Paleis is een monumentaal pand, hierdoor beschikken wij over beperkte faciliteiten voor mindervalide bezoekers. De toegang tot het Paleis is met enkele treden te bereiken. Het museum beschikt over een rolstoelplank voor rolstoelgebruikers, deze bevindt zich bij de kassa. Alle zalen in het Paleis zijn drempelvrij. Ook is er een kleine lift aanwezig (84 cm diep en 103 cm breed en max. 250 kg). Wij beschikken helaas niet over een mindervalidetoilet.

Elektrische rolstoelen
Vanwege de monumentale status van het pand met de bijbehorende bouwtechnische uitdagingen zijn we helaas niet toegankelijk voor elektrische rolstoelen en scootmobielen. Wel zijn er leenrolstoelen aanwezig bij de kassa.

Het museum vindt het belangrijk om ook toegankelijk te zijn voor bezoekers die, om wat voor reden dan ook, een lagere tolerantie voor prikkels hebben. Met deze visuele handleiding kan deze bezoeker vooraf binnen kijken en de losse elementen van een bezoek alvast leren kennen. Denk aan de kassa, de gastheren en gastvrouwen, de garderobe, de toiletten, het museumcafé en de looproute. Deze handleiding is gemaakt in samenwerking met Stichting Onbeperkt Genieten.

Download de visuele handleiding

Wilt u ons museum vanaf thuis beleven?
Dat kan met onze speciale VR tour.

Fotografie

In Het Paleis mag u zonder flits fotograferen. Het gebruik van een statief of selfiestick is niet toegestaan.

Het werk van Escher is beschermd onder het copyright van de M.C. Escher Company en mag niet zonder toestemming worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Kijk voor meer informatie over copyright op het werk van M.C. Escher op de website www.mcescher.com

Garderobe en tassenbeleid

Paraplu’s en tassen die groter zijn dan A4 formaat mag u niet meenemen op zaal. U kunt deze in onze gratis kluisjes opbergen tijdens uw bezoek (inworp 1 euro, met teruggave). Deze kunt u vinden in het souterrain naast het café. Escher in Het Paleis aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor schade aan of verlies van goederen die door bezoekers in bewaring zijn gegeven.

Koffers, trolleys en andere reisbagage kunnen we slechts in beperkte mate stallen. Vraag aan de kassa of het op dat moment mogelijk is. Een alternatief is station Den Haag Centraal, daar zijn kluisjes waar u uw bagage kunt achterlaten. Voor kinderwagens, vouwfietsen en andere grote voorwerpen is helaas geen ruimte in onze garderobe.
Aanwijzingen van het personeel dienen te allen tijde opgevolgd te worden.

Eten en drinken

Tijdens uw museumbezoek bent u van harte welkom in ons MC Café. Eten en drinken is buiten het café niet toegestaan.

Huisdieren

Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan. Hulphonden zijn uiteraard wel welkom.

Gevonden voorwerpen

Neem telefonisch contact met ons op als u iets verloren bent in Het Paleis.