fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Home

Nieuws

Met Escher over Escher – rondleiding door Joris Escher

Joris Escher heeft niet alleen een algemene belangstelling voor de graficus M.C. Escher. Voor hem is de interesse ook persoonlijk. Achterneef Joris is zich in de loop der jaren steeds meer gaan verdiepen in zijn oudoom en diens fascinaties. Dat leidde tot het boek Escher worden en nu tot de gelijknamige tentoonstelling in Escher in Het Paleis. Op 21 augustus neemt Joris Escher je mee door deze tentoonstelling en door het leven en het werk van zijn oudoom.

Lees meer

Escher in Het Paleis verwerft uniek werk en ontdekt onbekende tekst van Escher

Museum Escher in Het Paleis in Den Haag heeft een uniek werk van Maurits Cornelis Escher verworven. Het gaat om een houtsnede van een witte poes. Bij het uitlijsten is bovendien een onbekende tekst ontdekt van M.C. Escher zelf. In de afgelopen maanden is deze tekst onderzocht en ontcijferd.

Lees meer

Kattenkunstwedstrijd

M.C. Escher was gek op zijn geliefde kat, een huisdier dat hij vastlegde in de nieuwe aanwinst van Escher in Het Paleis: Witte poes (1919). Om deze verwerving te vieren organiseert Escher in Het Paleis een Kattenkunstwedstrijd voor kinderen en volwassenen. Grijp je kans en verbeeld je eigen of andermans kat zoals jij die graag ziet!

Lees meer

Dikkie Dik & Escher

Voor de poezenzomer in Escher in Het Paleis heeft Jet Boeke, de illustrator van Dikkie Dik, voor de kleintjes een bijzondere kleurplaat gemaakt. De beroemde oranje kater heeft er speciaal voor geposeerd, op dezelfde manier als de witte poes van Escher. Download hem op de website of kom langs en neem een exemplaar mee.

Lees meer

Vacature: Coördinator Reserveringen & Evenementen

Sommige organisaties hebben afdelingen, bij andere organisaties hebben de teamleden meerdere petten op. De organisatie van Escher in Het Paleis bestaat uit een klein maar efficiënt, gemotiveerd en ambitieus team van 7.8 fte. Escher in Het Paleis zoekt in die context een schaap met vijf poten.

Lees meer

Vacature: stagiair Tentoonstellingen & Collectie – VERVULD

Escher in Het Paleis toont de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher. Ter ondersteuning van de conservator zoekt Escher in Het Paleis vanaf eind augustus 2024 een stagiair voor 4 dagen per week.

Lees meer

Audiotours toegankelijk voor slechthorenden

Escher in Het Paleis heeft de audiotours voor bezoekers toegankelijk laten maken voor slechthorenden. Dit is mogelijk dankzij een speciaal daarvoor ontwikkelde technologie. De lancering heeft plaatsgevonden ter ere van de Internationale Dag van het Gehoor (World Hearing Day) op 3 maart.

Lees meer

Margriet Schavemaker nieuwe directeur

Margriet Schavemaker wordt per 1 juni 2024 algemeen directeur van Kunstmuseum Den Haag, Fotomuseum Den Haag, KM21 en Escher in Het Paleis. Zij volgt Benno Tempel op, die eind vorig jaar als directeur aantrad bij het Kröller-Müller Museum.

Lees meer

The Hague Highlights

Tussen 24 januari en 10 februari 2024 wordt ons prachtige paleis volledig in de schijnwerpers gezet tijdens The Hague Highlights. Uit tientallen inzendingen zijn 15 kunstenaars gekozen om schitterende lichtanimaties te maken, die op ons gebouw worden geprojecteerd. Het andere deel van het programma bestaat uit het kunstwerk ‘Kleur de Stad’. Een duizelingwekkende compilatie van honderden kleurplaten met daarop de herkenbare gevel van Escher in Het Paleis.

Lees meer

Afsluiting Escherjaar 2023

Wij kijken terug op een mooi 2023 waarin we groots vierden dat Maurits Cornelis Escher 125 jaar geleden werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormden Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Met vier tentoonstellingen plus tal van activiteiten en samenwerkingen met de Gemeente Den Haag en vele culturele partners, scholen, wijken en ondernemers in de stad was Den Haag in 2023 echt de stad van Escher!

Lees meer