Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Home

Nieuwsarchief

Lancering kinderpaspoort Museumkwartier

In Escher in het Paleis heeft wethouder Richard de Mos de eerste kinderpaspoorten Museumkwartier uitgedeeld aan vijf kinderen. Met het gratis kinderpaspoort kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders/begeleiders gaan schatzoeken in het Haagse Museumkwartier.

Lees meer

Kerstvakantie in Het Paleis

Tijdens de Kerstvakantie is er voor het hele gezin van alles te doen in Escher in Het Paleis. Bekijk onze tentoonstelling, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier.
Vanwege de Kerstvakantie zijn we extra geopend op Oudejaarsdag, 31 december.

Lees meer

Kerstboomceremonie voor Het Paleis

Op donderdag 13 december a.s. om 17:30 uur is het weer zover. De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden feestelijk ontstoken. Bij ons voor de deur zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je onder het genot van bisschopswijn en warme chocolademelk alvast in de kerstsfeer komen.

Lees meer

Terugblik eerste opening voor blinden en slechtzienden

Escher in Het Paleis kijkt met trots terug op een prachtige eerste openingsavond voor blinden en slechtzienden. Ruim 90 gasten zagen hoe Saskia Bruines (wethouder Onderwijs) namens de Gemeente Den Haag de opening verrichtte. Ook luisterden ze naar korte speeches van Benno Tempel (directeur van het Gemeentemuseum en van Escher in Het Paleis), Marcel Westerdiep (general manager van Het Paleis), leerlingen van ISW Hoogeland en leerlingen van de Haagse Hogeschool.

Lees meer

Herfstvakantie in Het Paleis

Tijdens de Herfstvakantie is er voor het hele gezin van alles te doen in Escher in Het Paleis. Bekijk onze tentoonstelling, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier.

Lees meer

Terugblik Haagse Museumnacht 2018

Op zaterdag 6 oktober vond de Haagse Museumnacht plaats en Escher in Het Paleis was er natuurlijk bij. We kijken terug op een bijzonder geslaagde editie met prachtige optredens, een serie bijzondere lezingen, goedbezochte workshops en een flinke schare bezoekers. Op naar 2019!
Lees meer

Museumnacht Den Haag

In vuur en vlam!

Ga mee op reis door het museum en dwaal over de passiepaden van Escher. Ervaar wat hèm in vuur en vlam zette: symmetrie, Bach, vlakvullingen, de zee, de natuur, optische illusies, het grafische vak.
Verwonder je over zijn prachtige meesterwerken, laaf je aan zijn vuur en maak je eigen grafische prent of metamorfose.

Lees meer

Zomervakantie in Het Paleis

Kom in de Zomervakantie naar Escher in Het Paleis, er is van alles te doen! Bekijk onze tentoonstelling aan de hand van onze nieuwe zomerspeurtocht, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier. Let op! Deze zomer kun je ook op maandag bij ons terecht en op een aantal speciale donderdagavonden. Lees er hier alles over.

Lees meer

WK Zandsculpturen 2018

In het kader van de viering van 200 Jaar Badplaats Scheveningen zal op het Lange Voorhout in Den Haag van 4 tot en met 12 juni 2018 het World Championship Sand Sculpting worden gehouden. Het is de eerste keer dat Nederland (Den Haag) gastland is van dit unieke wereldkampioenschap op het gebied van zandsculptuur, dat eens in de 3 jaar wordt gehouden.

Lees meer

Escher nog beter toegankelijk

In februari is Escher in Het Paleis gestart met een project om de werken van Escher beter toegankelijk te maken voor mensen met een visuele of met een licht verstandelijke beperking. Daarvan zijn de eerste resultaten binnen en we kijken nu welke ideeën omgezet kunnen worden in daden/realiteit.
Maar het eerste resultaat van dit project is al live. Met trots presenteren wij een nieuwe functionaliteit op de website: ReadSpeaker.

Lees meer