Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Home

Nieuws

Vacature: vrijwilligers Paleiswinkel

De Stichting Vrienden van Escher en Het Paleis is op zoek naar vrijwilligers die in de Paleiswinkel van Escher in Het Paleis ingezet worden bij de winkelverkoop. De opbrengst van de Paleiswinkel komt ten goede aan culturele doelen in Den Haag.

Lees meer

Verwacht: Spelen met Spiegels

Deze zomer kijkt Escher in Het Paleis in de spiegel van M.C. Escher. De wereld van Escher is een gespiegelde wereld: een spel van herhaling en reflectie, kijken en verwonderd worden. Zijn zelfportretten in bolle spiegels tonen de graficus zelf in zo'n alternatieve wereld. De weerkaatsingen in natuurlijke taferelen of van kleine Italiaanse straatjes verraden Eschers liefde voor de mogelijkheden die reflecties brengen. In Escher in Het Paleis ervaar je deze zomer Eschers fascinatie voor spiegelingen. Een fascinatie die ook bij hedendaagse kunstenaars nog steeds leeft.

Lees meer

Restauratie Salons

Paleis Lange Voorhout is een monumentaal stadspaleis uit de 18de eeuw en wij hebben als museum de bijzondere taak om het paleis zo representatief mogelijk te presenteren aan onze bezoekers en tevens te behouden voor de komende generaties. Om die reden wordt er veel zorg aan het paleis besteed en daar hoort ook bij om het hout- en schilderwerk in originele staat te behouden en te conserveren. Op dit ogenblik zijn de Voor- en Achtersalon op de begane grond aan de beurt.

Lees meer

Andy Warhol is verlengd!

Na de weken waarin de deuren van het museum gesloten zijn geweest, zijn wij heel blij dat wij weer bezoekers mogen ontvangen in ons museum. Om dit te vieren, en zo veel mogelijk mensen de kans te geven de tentoonstelling te komen bewonderen, hebben wij Andy Warhol: Obsessie voor oplage verlengd! De tien prachtige portretten zijn nu t/m 29 mei te bewonderen in het paleis.

Lees meer

Bezoek Escher in Het Paleis

De deuren van Escher in Het Paleis zijn open. We kijken er enorm naar uit u weer te kunnen ontvangen en u een fantastisch bezoek te laten beleven! Vanaf 25 februari is het niet meer nodig om een tijdslot te kiezen en uw coronatoegangsbewijs te laten scannen.
Lees meer

Kijken met je handen

Jammer genoeg is er vervroegd een einde gekomen aan de tentoonstelling Kijken met je handen. We kijken terug op een prachtige tentoonstelling, waarin wij veel bezoekers hebben mogen ontvangen en hen de kans hebben gegeven mode op een geheel nieuwe manier te ervaren: namelijk door tast!

Lees meer

Glassculpturen Tomas Hillebrand

Escher in Het Paleis verrijkt zijn speelse tweede verdieping met drie glazen kunstwerken van Tomas Hillebrand. Als beeldend kunstenaar studeert Hillebrand (Amsterdam, 1977) af van de Gerrit Rietveld Academie met grote tekeningen van houtskool, maar na zijn opleiding stort hij zich op het maken van glassculpturen. Waar met glas vaak functionele objecten gemaakt worden, ligt de fascinatie van Hillebrand bij het creëren van autonome kunstwerken. In zijn recente werk zijn de bolle glassculpturen vaak verzilverd, waardoor de toeschouwer zichzelf terugziet in het glas.

Lees meer

Kunstsnacks Museumkwartier Den Haag

Museumkwartier Den Haag organiseert Kunstsnacks voor gezinnen. Een culturele traktatie op de woensdagmiddag die naast plezier jouw kids vooral veel inspiratie geeft. Jullie krijgen een uniek kijkje achter de schermen, minivoorstelling of bijzonder programma. Per tour bezoek je steeds drie plekken; een unieke mix van een theater, museum of galerie. Het is een flitsbezoek. Een host neemt jullie mee op tournee, dus je hoeft niet te verdwalen! Laat je verrassen en kom daarna nog eens terug voor de echte cultuurervaring!

Lees meer

Ingesproken zaalteksten Kijken met je handen

Voor de tentoonstelling Kijken met je handen, met aanraakbare mode van de Nederlands-Curaçaose ontwerper Michelangelo Winklaar, biedt Escher in Het Paleis ingesproken zaalteksten aan. Daarin vertelt podcast producer & voice-over Ferry Molenaar over de tentoonstelling en de creaties van Winklaar.

Lees meer

Humor in Kunst

Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Escher in Het Paleis mag de aftrap nemen!

Lees meer