Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl

Meivakantie in Het Paleis

Kom in de Meivakantie naar Escher in Het Paleis, er is van alles te doen! Bekijk onze tentoonstelling aan de hand van een speurtocht, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier.

Lees meer

Koningsdag actie

Nog een paar dagen, dan is het Koningsdag! Een bijzondere dag om een bijzonder paleis te bezoeken. Je kunt namelijk gewoon bij ons terecht; Escher in Het Paleis is geopend. We willen er wel een speciale dag van maken. Daarom mag iedereen die bij ons langs komt en verkleed is als prinses of prins gratis op de foto in de Escherkamer!

Lees meer

Escher filmarrangement

Een bijzondere film over een bijzondere man,
een bijzonder paleis met een bijzondere collectie

Beleef een prachtige dag met een arrangement om van te watertanden. Een ochtendvoorstelling van de film 'Escher – Het oneindige zoeken' in Pathé Buitenhof, een Q&A met regisseur Robin Lutz, een heerlijk lunch buffet bij Escher in Het Paleis en een bezoek aan het museum waarbij u op uw gemak de werken van Escher kunt bewonderen.

Lees meer

Vacature Conservator

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Escher in Het Paleis is een museum voor jong en oud.
Escher in Het Paleis inspireert een breed en internationaal publiek. Voor veel bezoekers is het een eerste kennismaking met de wereld van M.C. Escher en met een museum. De organisatie bestaat uit een klein maar efficiënt, gemotiveerd en ambitieus team van 6.8 fte.

Escher in Het Paleis is op zoek naar een
Conservator, 32-40 uur per week, m/v

Lees meer

Escher in de bioscoop

Op 12 april gaat Het oneindige zoeken in première, een bijzondere film die bioscoopbezoekers in anderhalf uur tijd diep tot M.C. Escher door laat dringen. Gun uzelf de kans om hem op deze manier te leren kennen en kom daarna naar Escher in Het Paleis om het schitterende werk van deze kunstenaar van dichtbij te bewonderen en te bestuderen.

Lees meer

Symposium Analog Patronen

Het tweejaarlijkse Festival Analog van de Grafische Werkplaats onderzoekt het werken met patronen binnen de beeldende en grafische kunsten. De aftrap van het project is een symposium op vrijdag 6 april van 13.00- tot 17.00 u. in Theater de Steeg, Westeinde 165, Den Haag. In een reeks TED-talk-achtige presentaties vertellen kenners vanuit verschillende disciplines over het thema patronen.

Lees meer

Terugblik Kindermuseumnacht

Afgelopen zaterdag wemelde het in Escher in Het Paleis van de dieren. Het thema van de Kindermuseumnacht was Beestenboel en dat hebben onze jonge bezoekers geweten! 

Lees meer

Voorjaarsvakantie in Het Paleis

Tijdens de Voorjaarsvakantie is er voor het hele gezin van alles te doen in Escher in Het Paleis. Bekijk onze tentoonstelling aan de hand van een speurtocht, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of maak je eigen linoleumsnede in het Escher Atelier.

Lees meer

Escher’s Eden: van mier tot fabeldier

Tussen 17.00 – 22.00 uur openen ruim 20 musea en culturele instellingen in Den Haag en Voorburg hun deuren met een speciaal programma vol toffe activiteiten voor voor culturele nachtbrakers.
Escher in Het Paleis doet natuurlijk ook mee!

Lees meer

Eschertegels te zien in Escher in Het Paleis

Escher was niet alleen graficus, hij ontwierp ook kunst voor de openbare ruimte. Voor het eerst zijn nu originele Eschertegels te zien in Escher in Het Paleis. Escher ontwierp pilaren voor twee scholen: het Maris College te Den Haag in 1959 en het Baarnsch Lyceum in Baarn in 1969. Voor het Maris College (destijds nog de Meisjesschool genaamd op de J.W. Frisolaan) ontwierp Escher drie pilaren, voor het Baarnsch Lyceum maakte hij er twee. Allen in zwart-wit en allen bestaand uit tegels voorzien van regelmatige vlakvullingen

Lees meer