Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Wat is er te zien?

Once upon a time…

14 juli t/m 26 augustus 2018
Dit jaar is Den Haag in de ban van het festival Analog Patterns, een festival geïnitieerd door de Grafische Werkplaats met als onderwerp: patronen. Escher in Het Paleis sluit bij dit festival aan met een tentoonstelling van Christie van der Haak en Suzan Drummen in de balzaal van het Paleis.

Tijdens onze eerste donderdagavond openstelling op 26 juli geven beide kunstenaars tekst en uitleg bij de tentoonstelling. Kijk hier voor meer info.

Lees meer

Permanente tentoonstelling

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.
Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien.

Lees meer

Verwondering

Of hoe verveling een optische illusie wordt

De werken van Maurits C. Escher zijn wereldberoemd, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er toch nog nieuws valt te ontdekken. Aan de permanente opstelling is in 2014 een tentoonstelling toegevoegd die nieuw licht werpt op het werk van Escher. Deze tentoonstelling toont het verband tussen de realiteit van Eschers oude H.B.S. in Arnhem en prenten die hij dertig jaar later maakte.

Lees meer

Wat was er te zien? Een terugblik op eerdere tentoonstellingen