Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Wat is er te zien?

Permanente tentoonstelling

Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. Met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III.

Lees meer

Verwondering

Of hoe verveling een optische illusie wordt

De werken van Maurits C. Escher zijn wereldberoemd, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er toch nog nieuws valt te ontdekken. Aan de permanente opstelling is in 2014 een tentoonstelling toegevoegd die nieuw licht werpt op het werk van Escher. Deze tentoonstelling toont het verband tussen de realiteit van Eschers oude H.B.S. in Arnhem en prenten die hij dertig jaar later maakte.

Lees meer

Wat was er te zien? Een terugblik op eerdere tentoonstellingen

Emma, moeder van de moderne monarchie

15 september t/m 29 oktober 2017
Elk najaar sluit Escher in Het Paleis aan bij de festiviteiten rond Prinsjesdag. Dit jaar was het thema van het Prinsjesfestival: Tijd om elkaar te vinden. Het was een goede aanleiding om Koningin-moeder Emma eens extra voor het voetlicht te brengen. Dat deden we in samenwerking met het Nationaal Archief.

Lees meer

Escher, close up

4 februari t/m 28 mei 2017
Nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van Maurits Cornelis Escher. De graficus gebruikte fotografie als inspiratie en als onderdeel van zijn voorstudies. Dit was voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher, close up.

Lees meer

Escher aan Zee

3 juli t/m 28 augustus 2016
In de zomer van 2016 lieten we zien hoe Escher zijn vakanties doorbracht. Ook toonden we badkostuums uit de jaren twintig en dertig en was het mogelijk om je te fotograferen in ouderwets strandtenue.

Lees meer