fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Wat is er te zien?

De Eschertentoonstelling

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. U kunt hier het hele jaar door genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses. Dit werk wordt getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Lees meer
11 juni t/m 15 september 2024

Maura Biava

De Italiaanse kunstenaar Maura Biava was op jonge leeftijd al nieuwsgierig naar de wereld om haar heen, een eigenschap die ze deelt met M.C. Escher. Voor haar fotografie, tekeningen en keramisch werk haalt ze inspiratie uit de natuur en wiskunde. In haar solotentoonstelling in Escher in Het Paleis toont ze drie werken van haar onderwaterfotografie, nieuw keramisch werk en de fotografie die daaruit voortkomt, én een serie werken op papier.

Lees meer
11 juni t/m 15 september 2024

Escher worden

Een bijzondere vondst van Joris Escher leidt tot een ontdekkingstocht naar zijn oudoom Maurits Cornelis Escher. Joris komt in de nalatenschap van zijn familie een Chinese lakdoos met ivoren puzzels tegen. Verborgen onderin vindt hij tekeningen van de hand van M.C. Escher en diens vader. Deze worden nu voor het eerst in een museum tentoongesteld in de tentoonstelling Escher worden in Escher in Het Paleis.

Lees meer
25 juni t/m 15 september 2024

Nieuwe aanwinst: Witte poes van Escher

Onlangs verwierf Museum Escher in Het Paleis in Den Haag een uniek werk van Maurits Cornelis Escher: een houtsnede van een witte poes. Bij het uitlijsten werd bovendien een onbekende tekst ontdekt van M.C. Escher zelf. De houtsnede van de witte poes stond al heel lang op de verlanglijst van Escher in Het Paleis. Dat deze prent een tegendruk is, maakt de verwerving extra bijzonder en een fantastische aanwinst voor de collectie.

Lees meer

Verwacht

8 november 2024 t/m 16 februari 2025

Julie de Graag

Julie de Graag is een van Eschers talentvolle tijdgenoten. In 2024 is het 100 jaar geleden dat ze overleed. De voorliefde voor de natuur deelt ze met M.C. Escher. Met weinig details weet ze de essentie te raken in houtsneden van planten, dieren en portretten. Haar werk hangt in deze tentoonstelling zij aan zij met dat van Escher.

Lees meer
27 juni t/m 7 september 2025

Jehoshua Rozenman

De sculpturen van Jehoshua Rozenman zijn anders dan ze op het eerste gezicht lijken. Ze ogen robuust en monumentaal, maar zijn juist opgebouwd uit kwetsbaar glas. Rozenmans raadselachtige sculpturen verbeelden onmogelijke, geheimzinnige gebouwen die uit een andere dimensie lijken te komen.

Lees meer

Wat was er te zien? Een selectie uit eerdere tentoonstellingen

Ga naar het tentoonstellingsarchief