Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Educatie

Leren over Escher

Vissen kunnen geen vogels worden en water stroomt niet omhoog. Bij Escher in Het Paleis is alles anders, want hier kunnen vissen wel vogels worden en stroomt het water wel omhoog! Op de tweede verdieping beleef je Escher in zijn eigen wonderlijke wereld. Zo wordt de leraar de kleinste van de klas in onze Escherkamer. Escher in Het Paleis is een voormalig Koninklijk Paleis: vier vorstinnen woonden hier of gebruikten het als werkpaleis.

Kom en beleef het zelf in Escher in Het Paleis. Reserveer en ontvang een uitgebreid educatiepakket met kijkwijzer voor de groepen 7 & 8 van de basisschool of voor het voortgezet onderwijs.

Rondleiding met gids

Een rondleiding door Het Paleis met een gids behoort ook tot de mogelijkheden. De rondleiding wordt aangepast op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. Per gids kunnen er max. 15 leerlingen mee. De additionele kosten voor een rondleiding zijn € 60,- per gids voor een rondleiding van een uur.
Betaling via cultuurkaart wordt geaccepteerd. Geef dit wel aan bij een reservering!

Contact en informatie

Vraag uw schoolbezoek aan via het reserveringsformulier, 070-42.777.30 of reservering@escherinhetpaleis.nl

Meer onderwijs

Basisonderwijs

Voor groep 7 en 8 is een leuk educatieprogramma gemaakt. Dit educatiepakket met onder meer een opdracht die in school kan worden uitgevoerd.

Lees meer

Voortgezet onderwijs

Is een clip echt; is een kunstwerk van Escher waar water omhoog stroomt echt; is wat je leest op een website, of ziet in een videoclip echt?

Lees meer

Wiskunde

Bij een deel van Eschers beroemdste werken spelen wiskundige principes, vormen en ideeën een belangrijke rol. Dat is misschien wel wat wonderlijk, want wiskunde was op school nooit zijn lievelingsvak.

Lees meer