Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl

Laat je verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher

Bereikbaarheid

Onze adresgegevens en locatie aan de Lange Voorhout en hoe we te bereiken zijn met OV en auto.

Lees meer

Ticketprijzen

Een overzicht van de diverse tickets voor Het Paleis, de passen die we accepteren en de combinatietickets die we aanbieden.

Lees meer

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag
van 11.00 - 17.00 uur.
Toegang is mogelijk tot uiterlijk een half uur voor sluitingstijd.
Winkel sluit om 16:50 uur.

Lees meer

Wat is er te zien?

Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien.
Hoewel Escher in Het Paleis en het Gemeentemuseum meerdere werken voor de tentoonstelling in het Fries Museum hebben uitgeleend, is er voor bezoekers in Den Haag niets veranderd. In Escher in Het Paleis kunt u het hele jaar door blijven genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses.

Ontdek onze tentoonstellingen

Actueel

De laatste Escher Vandaag 17 juli 2018

De Franse reis met Jan, 1950

Op 17 juli 1950 vertrok Maurits samen met zijn jongste zoon Jan (11 jaar) naar Parijs, het begin van een Franse reis net zoals hij die zelf als kind had gemaakt. 'Reeds één uur voor aankomst te Parijs zei Jan: je moet mij waarschuwen zodra je de Eiffeltoren ziet. Hij…...
Meer escher vandaag
Zomer 2018

Zomervakantie in Het Paleis

Kom in de Zomervakantie naar Escher in Het Paleis, er is van alles te doen! Bekijk onze tentoonstelling aan de hand van onze nieuwe zomerspeurtocht, doe inspiratie op, ga naar de interactieve etage of doe mee aan een workshop in het Escher Atelier. Let op! Deze zomer kun je ook op maandag bij ons terecht en op een aantal speciale donderdagavonden. Lees er hier alles over.

Lees meer

Once upon a time…

14 juli t/m 26 augustus 2018
Dit jaar is Den Haag in de ban van het festival Analog Patterns, een festival geïnitieerd door de Grafische Werkplaats met als onderwerp: patronen. Escher in Het Paleis sluit bij dit festival aan met een tentoonstelling van Christie van der Haak en Suzan Drummen in de balzaal van het Paleis.

Tijdens onze eerste donderdagavond openstelling op 26 juli geven beide kunstenaars tekst en uitleg bij de tentoonstelling. Kijk hier voor meer info.

Lees meer
Te zien tot 19 augustus

WK Zandsculpturen 2018

In het kader van de viering van 200 Jaar Badplaats Scheveningen zal op het Lange Voorhout in Den Haag van 4 tot en met 12 juni 2018 het World Championship Sand Sculpting worden gehouden. Het is de eerste keer dat Nederland (Den Haag) gastland is van dit unieke wereldkampioenschap op het gebied van zandsculptuur, dat eens in de 3 jaar wordt gehouden.

Lees meer

Cultuur aan Zee

De Haagse musea presenteren in het kader van Feest aan Zee van 1 april tot 1 juli het gezamenlijk programma 'Den Haag, cultuurstad aan Zee.' Ervaar welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlaten in Den Haag en zie hoe de stad en de zee met elkaar zijn verbonden.

Lees meer
28 april t/m 28 oktober 2018

Escher in het Fries Museum in Leeuwarden

In samenwerking met o.a. Escher in Het Paleis, het Gemeentemuseum en de M.C. Escher Stichting organiseert het Fries Museum in Leeuwarden een grote tentoonstelling over M.C. Escher. Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten toont het Fries Museum de ontwikkeling van Eschers kunstenaarschap. Hierbij is er speciale aandacht voor zijn reizen naar onder meer Spanje en Italië, die daarop van grote invloed waren.

Lees meer