fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Tickets bestellen

Laat je verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher

Bereikbaarheid

Onze adresgegevens en locatie aan het Lange Voorhout in Den Haag en hoe we te bereiken zijn met OV en auto.

Lees meer

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur.
De kassa sluit om 16.30 uur.

Lees meer

Ticketprijzen

Een overzicht van de diverse tickets voor het museum en de kortingspassen die we accepteren.

Lees meer

Wat is er te zien?

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. U kunt hier het hele jaar door genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses. Dit werk wordt getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Ontdek onze tentoonstellingen

Actueel

De laatste Escher Vandaag 26 maart 2024

Schenking Koh-I-Noor-blik van Verkade

Afgelopen zomer ontving Escher in Het Paleis een bijzondere schenking van Escherkenner en wiskundige Doris Schattschneider. Ze doneerde een Koh-I-Noor-blik van Verkade, dat geïnspireerd is op de Koh-I-Noor, een van de beroemdste diamanten ter wereld.
Meer escher vandaag

Margriet Schavemaker nieuwe directeur

Margriet Schavemaker wordt per 1 juni 2024 algemeen directeur van Kunstmuseum Den Haag, Fotomuseum Den Haag, KM21 en Escher in Het Paleis. Zij volgt Benno Tempel op, die eind vorig jaar als directeur aantrad bij het Kröller-Müller Museum.

Lees meer

Audiotours toegankelijk voor slechthorenden

Escher in Het Paleis heeft de audiotours voor bezoekers toegankelijk laten maken voor slechthorenden. Dit is mogelijk dankzij een speciaal daarvoor ontwikkelde technologie. De lancering vindt plaats ter ere van de Internationale Dag van het Gehoor (World Hearing Day) op 3 maart.

Lees meer

Highlights audiotour

In deze Highlights audiotour komen 14 topstukken uit het oeuvre van M.C. Escher aan bod. Luister naar de verhalen over deze bijzondere prenten en ontdek wat hen zo speciaal maakt! Leer meer over de technieken, de thema’s en de fascinaties van een meestergraficus, die de wereld versteld liet staan met zijn wonderlijke kunst.

Lees meer

Over Escher

Zijn bekendste prenten, artikelen over zijn leven en werk, zijn levensverhaal. Leer hier alles over Maurits Cornelis Escher.

Lees meer

Museumkwartier Den Haag

Van Dutch Design tot topcabaret, van Rembrandt tot Vermeer, van levende geschiedenis tot talloze theatervoorstellingen, van Hollandse meesters tot hedendaagse kunst en natuurlijk M.C. Escher. Dit is allemaal te zien in het Museumkwartier Den Haag. Binnen één dag zelfs!

Lees meer

Agenda