fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Dikkie Dik & Escher

Het is de perfecte zomer voor kattenliefhebbers in Escher in Het Paleis! We vieren dat we een uniek werk van Maurits Cornelis Escher hebben verworven, een houtsnede van een witte poes die de graficus in zijn studietijd heeft gemaakt. De prent is deze zomer te zien in het museum. Ook pakken we uit met een poezenwedstrijd voor kinderen en volwassenen én organiseren we een workshop Poezen Printen tijdens Internationale Kattendag op 8 augustus. Voor de kleintjes is er een bijzondere kleurplaat gemaakt, met in de hoofdrol een andere bijzondere kat: Dikkie Dik. De beroemde oranje kater heeft er speciaal voor geposeerd, op dezelfde manier als de witte poes van Escher.

M.C. Escher, Witte poes, houtsnede (tegendruk), 1919, verworven met steun van Stichting de Paleiswinkel
Dikkie Dik, 2024, door Phanta Animation BV/Jet Boeke

Kleurplaat

Ben jij gek op katten en op Dikkie Dik? Dan is deze zomer echt perfect voor jou. Dikkie Dik heeft er namelijk een nieuw vriendje bij, de witte poes van M.C. Escher! De beroemde kunstenaar had deze poes als huisdier en heeft een mooie prent van haar gemaakt.

Dikkie Dik en de witte poes halen niet alleen kattenkwaad uit, maar ze kunnen ook mooi poseren. De witte poes deed dat voor M.C. Escher en Dikkie Dik doet dat voor jou! Kleur jij hem in? Als je binnenkort langskomt bij ons in het museum, krijg je een grote kleurplaat mee. Je kunt de kleurplaat hieronder ook downloaden en thuis uitprinten.

Download de kleurplaat

Krijg je niet genoeg van de oranje kater? Kom deze zomer dan naar de bioscoop en geniet van de speelfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel. Te zien vanaf 19 juni in de bioscoop.