Onze adresgegevens en locatie aan de Lange Voorhout in Den Haag en hoe we te bereiken zijn met OV en auto.
Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00, de kassa sluit om 16.30 uur
Een overzicht van de diverse tickets voor Het Paleis en de kortingspassen die we accepteren.
Deze zomer kijkt Escher in Het Paleis in de spiegel van M.C. Escher. De wereld van Escher is een gespiegelde wereld: een spel van herhaling en reflectie, kijken en verwonderd worden. Zijn zelfportretten in bolle spiegels tonen de graficus zelf in zo'n alternatieve wereld. De weerkaatsingen in natuurlijke taferelen of van kleine Italiaanse straatjes verraden Eschers liefde voor de mogelijkheden die reflecties brengen. In Escher in Het Paleis ervaar je deze zomer Eschers fascinatie voor spiegelingen. Een fascinatie die ook bij hedendaagse kunstenaars nog steeds leeft.
Dit najaar vindt er in Escher in Het Paleis een koninklijke ontmoeting plaats. Ter ere van de Grafiektriënnale 2022 nodigt het museum Haagse kunstenaars uit om inspiratie te halen uit Paleis Lange Voorhout en haar voornaamste bewoner, Koningin-Moeder Emma. De geselecteerde kunstenaars maken normaliter werk vanuit allerlei verschillende disciplines, van grote architectonische installaties tot fotografie. In deze tentoonstelling worden zij uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden door nieuw grafisch werk te maken.
Escher in Het Paleis is trots op zijn nieuwste aanwinst: een mechanisch sculptuur van Jelle Korevaar. Deze hedendaagse kunstenaar maakt onderscheidende kinetische installaties, die streven naar een beeld waarin esthetiek en maatschappijkritiek samenkomen. Korevaars werk, genaamd … (Puntjepuntjepuntje), staat deze zomer opgesteld naast Eschers prent Oog.
Kunst is een serieuze zaak, toch? Meestal is dat inderdaad zo, maar Theater Diligentia en Escher in Het Paleis laten horen dat je zeker ook om kunst kan lachen. Cabaretier Marco Lopes is bij ons langs geweest en hij duikt in de wereld van M.C. Escher. Lopes verwondert zich op zijn eigen bijzondere wijze over het werk van de beroemde graficus. Staat die bovenverdieping van dat gebouw er nou dwars op? Was Escher de eerste hipster? Kun je in zijn werk verdwalen, als in een mega shopping mall? Stap je in de tredmolen van Escher of kijk je het allemaal hoofdschuddend van de zijlijn aan?
Escher was een graficus, maar wat houdt dat nu precies in? Leer hier meer over de technieken die hij beheerste: de houtsnede, de houtgravure, de linoleumsnede, de litho, de ets en de mezzotint. Elk van deze heeft zijn eigen nuances, waardoor zowel de complexiteit als het visuele karakter van de prent per techniek anders is.