Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Escher voor blinden en slechtzienden


Een aantal keer per jaar zet Escher in Het Paleis zijn deuren open voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben. Voor openingstijd, tussen 09.30 en 11.00 uur, kunt u een rondleiding volgen langs een aantal topstukken uit de permanente tentoonstelling van het museum. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde gidsen over het leven en werk van Maurits Cornelis Escher. U leert de kunstwerken op een interactieve manier kennen en vormt een beeld aan de hand van het voelen, horen en inbeelden. Speciaal ontworpen reliëfreproducties en props worden tijdens de rondleiding als hulpmiddel gebruikt om de kunstwerken nog intensiever te kunnen beleven.

Voor de rondleidingen onder begeleiding van een gids vragen we de normale entreeprijs. Begeleiders mogen gratis naar binnen, zij moeten dit gratis kaartje echter wel bestellen via dezelfde ticketing pagina. Er is ruimte voor maximaal 1 begeleider per deelnemer. In totaal kunnen er maximaal 12 blinden of slechtzienden mee en dus ook maximaal 12 begeleiders.

Escher in Het Paleis wil een toegankelijk museum zijn voor iedereen en daarom is deze rondleiding voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben een vast onderdeel van ons jaarprogramma. De data voor 2021 zijn als volgt:

Zaterdag 18 december 2021 | 9:30 – 11.00 uur

De ticketverkoop geldt ook meteen als registratie, zodat we weten hoeveel mensen we mogen verwelkomen. Omdat we de gidsen bijtijds moeten boeken, sluiten we de inschrijving 10 dagen voor de rondleidingsdatum.

Tickets en registratie

Kunt u niet zelf via iDeal betalen? Neem dan contact met ons op via info@escherinhetpaleis.nl, onder vermelding van uw naam, adres, datum en het aantal tickets.

De rondleiding bevat de volgende topstukken:

  • Dag en nacht
  • Metamorphose I, II en III
  • Cirkellimiet IV (Hemel en Hel)
  • Tekenen

De rondleiding vindt plaats op de begane grond en 1e etage.

Meer informatie over de toegankelijkheid van het museum.

Voor deze avond en voor alle blinden en slechtzienden die meer willen leren over het werk van M.C. Escher hebben we een speciale audiotour gemaakt. Het is een uitgebreide versie van de Highlights audiotour, waarin de 8 werken tot in detail beschreven worden.