fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Uniek samenwerkingsproject

Op 5 februari was de kick-off van een uniek samenwerkingsproject tussen de Haagse Hogeschool, de middelbare school ISW Hoogeland, Koninklijke Visio, stichting Voorall en Escher in Het Paleis.
De leerlingen van ISW Hoogeland gaan onderzoeken hoe de werken van Escher toegankelijk gemaakt kunnen worden voor mensen met een visuele of met een licht verstandelijke beperking. Ze gaan in gesprek met vertegenwoordigers van de doelgroep om te komen tot nieuwe ideeën en oplossingen. Visio en Voorall ondersteunen ze daarbij. De HBO studenten van de Haagse Hogeschool gaan kijken hoe eventuele bruikbare ideeën omgezet kunnen worden in daden/realiteit in samenwerking met de Gemeente Den Haag.

Voor zowel Escher in Het Paleis als de twee scholen en de twee stichtingen is dit project een sprong in het diepe omdat we niet weten wat er uit zal komen. Maar alle betrokken partijen voelen het belang en zijn er dan ook met overtuiging aan begonnen. Voor mensen met een beperking, visueel of verstandelijk, is museumbezoek niet bepaald vanzelfsprekend. Het zou fantastisch zijn als dit project een of meer bruikbare oplossingen voortbrengt die de twee doelgroepen echt vooruit helpt. Voor de leerlingen is het een prachtige kans om ervaring op te doen met deze groepen, die zich maar al te vaak buiten hun belevingswereld bevinden.