Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Museumnacht Den Haag

Museumnacht Den Haag

06 oktober 2018
20:00 t/m 01:00
€16,50

In vuur en vlam!

Ga mee op reis door het museum en dwaal over de passiepaden van Escher. Ervaar wat hèm in vuur en vlam zette: symmetrie, Bach, vlakvullingen, de zee, de natuur, optische illusies, het grafische vak.
Verwonder je over zijn prachtige meesterwerken, laaf je aan zijn vuur en maak je eigen grafische prent of metamorfose.
Op het programma staan onder andere:

 • The Scroll met ‘inventions

  Robert de Bree en Jason Marmaras van The Scroll Ensemble, nemen u mee op een muzikale reis waarin u ervaart hoe Bach zijn zoon lesgegeven zou kunnen hebben in improvisatie en compositie. Dankzij publieksinteractie komen ideeën en muzikale thema’s ook echt tot leven. Maak deel uit van de inventie!

 • Workshop ‘Maak je eigen vlakvulling’

  Een enthousiaste museumdocent neemt je mee in een van de belangrijkste passies van M.C. Escher. Laaf je aan zijn vuur en leer je eigen vlakvulling maken.

 • Lezing met mini-workshop van wiskundig kunstenaar Rinus Roelofs

  Wiskunde en dan met name vlakvullingen en metamorfoses zijn onmisbaar in het ‘passiepad’ van Escher. Beeldend kunstenaar en wiskundige Rinus Roelofs deelt deze passie voor wiskunde. Hij bestudeert eigenschappen van wiskundige structuren en gebruikt deze als inspiratie voor zijn kunstwerken waarvan er ook enkele zijn te bewonderen tijdens de museumnacht. Rinus geeft 4 korte lezingen over kunst en wiskunde en zet tevens de luisteraars aan het werk door ze hun eigen dubbel-veelvlak te laten vouwen. Let op, er is beperkt plaats!

 • Percussie in Het Paleis

  Emilio Saura’s voorstelling is gebaseerd op de ontwikkeling van een enkele hartslag waarbij deze met elke slag verbetert en complexer wordt. De Spaanse percussionist combineert tijdens de museumnacht passie voor muziek met de grafische kunst van M.C. Escher.
  Met behulp van bespannen instrumenten en beïnvloed door o.a. Steve Reich en Iannis Xenakis zal Emilio de sensatie van beweging creëren. Hij zal spelen zoals M.C. Escher dat doet met architectuur, perspectief en onmogelijke ruimte.

 • Escher en ‘Das wohltemperierte Klavier

  Escher stond in vuur en vlam voor de muziek van Bach, zelfs zo dat hij zijn muziek heeft gevisualiseerd! Bekijk het filmpje van het flipboekje dat Escher heeft gemaakt op het ritme van ‘Das wohltemperierte Klavier

Check de website van de Museumnacht voor de ticketverkoop.

Wij bedanken uitzendbureau Oudstanding voor de sponsoring van de suppoosten tijdens de Museumnacht!