Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Lancering kinderpaspoort Museumkwartier

In Escher in Het Paleis heeft wethouder Richard de Mos de eerste kinderpaspoorten Museumkwartier uitgedeeld aan vijf kinderen. Met het gratis kinderpaspoort kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met hun ouders/begeleiders gaan schatzoeken in het Haagse Museumkwartier.

Richard de Mos, wethouder Economie, Sport & Buitenruimte:

“Dankzij de samenwerking met acht culturele instellingen in het Museumkwartier wordt het ook voor kinderen extra interessant om het Museumkwartier te bezoeken. Het is goed voor onze stad en lokale economie om gezinnen met kinderen te trekken. Het kinderpaspoort is een ludieke manier om kinderen kennis te laten maken met cultuur!”

Het gratis kinderpaspoort Museumkwartier is een initiatief van Escher in het Paleis, Mauritshuis, Museum Bredius, de Kloosterkerk, Pulchri, Diligentia, Haags Historisch Museum en de Koninklijke Schouwburg. Doel is ouders en begeleiders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar te stimuleren de culturele instellingen in het Museumkwartier te bezoeken. Thema van het Museumkwartier is Oude meesters & nieuwe helden. De kinderen zijn nieuwe helden, die met het paspoort gaan schatzoeken in de instellingen.

M.C. Escher, Trappenhuis, litho, november 1951

De gids in het paspoort vol leuke, wetenswaardige verhaaltjes is de ooievaar Cornelis. Met het paspoort in de hand bezoeken kinderen de acht instellingen, op zoek naar speciale items. Escher in Het Paleis heeft een daarvoor een heel bijzonder item gemaakt: een 3D print van het Wentelteefje, het rollende beestje dat Escher zelf verzonnen heeft. De kinderen maken daarvan een rubbing in het paspoort. Na ieder bezoek krijgen ze een sticker in het paspoort en een presentje. Als ze alle acht stickers hebben verzameld, kunnen ze bij The Hague Info Store (voorheen VVV) als cadeau een knuffelooievaar ophalen.

Het kinderpaspoort Museumkwartier is gratis op te halen bij The Hague Info Store (Spui 68) en de acht culturele instellingen.