fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

ADO Den Haag X Escher

ADO Den Haag presenteert een exclusief en artistiek shirt ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher. Met dit shirt versmelten de twee werelden van kunst en voetbal met elkaar. Werelden die emotie, trots en verwondering losmaken. Escher in Het Paleis en ADO Den Haag delen rijk erfgoed en een gezamenlijk trots voor Den Haag.


Dit speciale ADO Den Haag-shirt is een vrije interpretatie op de collectie van Escher in Het Paleis, een meesterwerk van ontwerp en creativiteit. Het combineert de zwart-witte kleuren met kenmerkende kubussen, verwijzingen naar grafische technieken en illusies waar ook Escher bekend om staat. Het resultaat is een uniek en opvallend ontwerp dat de verbinding legt tussen voetbal, kunst en de trots voor onze stad Den Haag.

Museumnacht Den Haag

Komende zaterdag vindt de Museumnacht in Den Haag plaats. In het kader van de Museumnacht speelt ADO Den Haag daarom op vrijdag 6 oktober tegen TOP Oss eenmalig in het unieke shirt. Tijdens Museumnacht is het shirt bij ook Escher in Het Paleis te zien.

Sport ontmoet kunst

De samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis benadrukt de waarde van kunst en cultuur in de sportwereld en viert de creativiteit en passie die beide domeinen met elkaar verbinden. Om dat te benadrukken, krijgt iedereen die het shirt heeft bemachtigd de mogelijkheid om een gratis bezoek te brengen aan Escher in Het Paleis!

Robin Burgman, marketing manager bij ADO Den Haag, uit zijn enthousiasme over deze unieke samenwerking: “Dit shirt is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis. Het vertegenwoordigt onze rijke geschiedenis en de creativiteit van onze stad. We zijn trots op onze stad en willen dat uitdragen. Het mooie is dat we echt de samenwerking opzoeken. Naast de totstandkoming van het shirt hebben we gezien dat deze werelden dichter bij elkaar liggen dan we wellicht op het eerste oog zouden denken. De uitdrukking ‘oefening baart kunst’ geldt namelijk zowel op het veld als op papier.”

Marcel Westerdiep, general manager Escher in Het Paleis en Iris de Jager, projectleider van Eschers jubileumjaar, voegen hieraan toe: “Escher in Het Paleis vindt het fantastisch om op deze wijze met ADO de 125e verjaardag van de internationale bekende Nederlandse kunstenaar te vieren. Het samenbrengen van twee iconen van onze mooie stad is een prachtige viering van verschillende soorten passie die niet voor elkaar onder doen maar juist veel met elkaar gemeen hebben, bij elkaar opgeteld een verbindende trots voor Den Haag.”