Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Audiotours

Humor in Kunst

Kunst is een serieuze zaak, toch? Meestal is dat inderdaad zo, maar Theater Diligentia en Escher in Het Paleis laten horen dat je zeker ook om kunst kan lachen. Cabaretier Marco Lopes is bij ons langs geweest en hij duikt in de wereld van M.C. Escher. Lopes verwondert zich op zijn eigen bijzondere wijze over het werk van de beroemde graficus. Staat die bovenverdieping van dat gebouw er nou dwars op? Was Escher de eerste hipster? Kun je in zijn werk verdwalen, als in een mega shopping mall? Stap je in de tredmolen van Escher of kijk je het allemaal hoofdschuddend van de zijlijn aan?

Lopes is onder andere bekend van Flikken Rotterdam, Moordvrouw, NPO-serie Kappen Nou! en zijn nieuwe voorstelling Wees Blij!. Een serieuze kijk op kunst door de ogen van een Haagse cabaretier en woordkunstenaar. Deze audiotour is beschikbaar t/m 31 augustus 2022.

Naast Escher in het Paleis en Marco Lopes heeft Diligentia ook het Haags Historisch Museum, Museum Bredius, het Mauritshuis, de Mesdag Collectie en Museum De Gevangenpoort gekoppeld aan cabaretiers, zodat zij hun kijk op kunst met jou kunnen delen. En dat je daarvan op zijn minst gaat glimlachen… is ons doel!

Download de audiotour