fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Lucht en Water I heeft het niet gehaald

UPDATE 2: Helaas…

We hebben de finale van de categorie Kunst niet weten te winnen. Escher in Het Paleis feliciteert de winnaar, De Nachtwacht. Het is bepaald geen schande om het daar tegen af te leggen. We bedanken iedereen die gestemd heeft op Lucht en Water I. Dat waarderen we zeer. En kom vooral ook kijken bij ons naar al die andere prachtige werken van de meestergraficus M.C. Escher.

UPDATE: Het is gelukt, Lucht en Water I staat in de finale van de categorie Kunst!
Deze prachtige houtsnede van M.C. Escher wist topstukken als de Zonnebloemen van Vincent van Gogh, Het winterlandschap met schaatsers van Hendrick Avercamp, Het vrolijk huisgezin van Jan Steen en Het panorama van Mesdag achter zich te laten. Deze week kan iedereen op een van de drie genomineerde stukken in deze categorie stemmen. De andere twee zijn Het Meisje met de Parel en De Nachtwacht. Komende donderdagavond wordt bekend gemaakt welke van de drie door is. Elk genomineerd stuk heeft vanaf nu een ambassadeur. Lucht en Water I wordt vertegenwoordigd door Inez Weski. Bekijk hieronder haar pleidooi.

>> Stem nu! <<

Op vrijdag 15 december heeft Jort Kelder op NPO 2 de nationale verkiezing van het Pronkstuk van Nederland afgetrapt. Escher in het Paleis is er trots op dat een van Eschers bekendste werken ook is genomineerd: Lucht en Water I. In onze ogen zegt deze fantastische vlakvulling veel over onze historie en is het een ideaal visitekaartje voor dit land van vogels en vissen.

Vanaf nu kan heel Nederland stemmen op de pareltjes uit de Nederlandse collectie via hetpronkstukvannederland.nl. Op werkdagen worden iedere avond korte programma’s uitgezonden waarin steeds andere genomineerden centraal staan. In de finaleweek in januari maakt Jort Kelder de top drie bekend in de categorieën ontwerp, erfgoed en kunst. Het Nederlands publiek kiest van maandag tot en met vrijdag live een winnaar per categorie en uiteindelijk een overall winnaar; het pronkstuk van Nederland.

Speciaal voor de verkiezing heeft rapper Lange Frans een bewerking gemaakt van zijn hit ‘Het land van’

 

Uitzendingen op televisie

Van maandag 18 december t/m vrijdag 19 januari iedere werkdag ±22.30 uur, vlak na Nieuwsuur, op NPO 2.
Van maandag 22 t/m vrijdag 26 januari live finaleweek om 21.15 uur op NPO 2.

Stemmen: hetpronkstukvannederland.nl
Facebook: PronkstukNL
Twitter: PronkstukNL