fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Museumnacht 2022

Natuurlijk doet Escher in Het Paleis weer mee met de Museumnacht Den Haag. We hebben een mooi programma samengesteld waarmee je jezelf kunt verwonderen, maar ook actief aan de slag kan. Ontdek hier alle highlights. Uiteraard kun je deze avond ook genieten van de prenten van M.C. Escher en van onze tijdelijke tentoonstelling Koninklijke ontmoetingen. Zien we je daar?

Zaterdag 8 oktober, 20.00 – 01.00 uur

Onmogelijke Escher?

M.C. Escher staat bekend om zijn onmogelijke gebouwen en zijn ingenieuze vlakvullingen, maar hoe maakte hij die nou? Hijzelf kan het niet meer laten zien, maar illustrator Stephan Timmers kan dat wel! Tijdens Museumnacht tekent hij live, met de onmogelijke vormen en schema’s die Escher gebruikte als basis. Kijk mee en zie voor je ogen de magie ontstaan.

Privé met Escher

Museumnacht is druk, soms heel druk. Leuk en enerverend, maar zou het niet fijn zijn om tijdens zo’n avond eens heel rustig en verstild naar kunst te kunnen kijken? Alsof de tijd stil staat? Dat kan! Kom bij ons genieten van een werk van M.C. Escher in een privéruimte waarin je alleen (of met z’n tweeën) echt even de tijd neemt. Een ervaring die je niet zult vergeten.

Speuren naar Escher

Kan jij goed kijken? Blijft niets voor jou verborgen? Denk jij M.C. Escher te kennen? Doe dan mee met onze Museumnacht-speurtocht, vol Escherdetails. Ouderwets digitaal. Scan de code en ga aan de slag. Alleen, met z’n tweeën of met je hele groep. Of speur in teams tegen elkaar! Wie scoort het hoogst?

Maak je eigen optische illu-selfie

Escher was een meester in het gebruik van optische illusies. In verschillende werken combineert hij dat met zijn eigen zelfportret. Moeilijk? Zeker, maar in onze workshop maken we het wat eenvoudiger, zodat jij de kans krijgt om in de sporen van Escher te treden. Door de schaduw van je profiel over te trekken op papier krijg je een treffend zelfportret. Met behulp van contrasterende lijnen maak je vervolgens van je profiel een spectaculaire optische illu-selfie!

Walking DJ

Dance? Swing? Groove? Chill? Flex? Jump? Vogue? Pose? Alles is mogelijk bij onze wandelende DJ, die zich vrij door het museum beweegt en bezoekers in alle staten brengt.

Check de website van de Museumnacht voor de ticketverkoop.

Wij bedanken uitzendbureau Oudstanding voor de sponsoring van de suppoosten tijdens de Museumnacht!