Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

We zijn weer open!

Het ontdekken (of herontdekken) van Escher in Het Paleis mag eindelijk weer! We zijn heel blij dat we per 1 juni weer op een veilige manier geopend zijn. Het genieten van het oeuvre van M.C. Escher staat ook na de heropening centraal.

Lees deze pagina goed door voordat u uw tickets bestelt

In navolging van de versoepelingen die de overheid per 1 juli doorvoert, laat Escher in Het Paleis de verplichting los om het bezoek vooraf te reserveren. U kunt dus ook aan de dagkassa kaarten kopen. Houd er rekening mee dat u alleen kunt betalen met pin of creditcard.

Er blijft echter een maximum aan het aantal bezoekers dat we per uur mogen ontvangen. Om ervoor te zorgen dat u op de door u gewenste tijd ook daadwerkelijk naar binnen kunt, raden we aan om toch vooraf kaarten te kopen. Dit voorkomt teleurstelling en wachten.

We blijven werken met één vaste looproute door het museum, zodat het bezoek voor iedereen veilig is. Het houden van 1,5 meter afstand is daarbij ook in ons museum van groot belang.

Ter voorbereiding van uw bezoek verzoeken wij u de onderstaande regels goed te lezen:

Gezondheid

We vragen u om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Het gaat dan om: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.
Dit geldt ook voor de eventuele andere mensen in uw gezelschap. We zullen u hiernaar vragen bij het boeken van uw ticket. Ook vragen we u aan de kassa nogmaals of u een van deze klachten heeft.

Tickets

 • Tickets zijn online en per datum en tijdslot te boeken.
 • Het museum is geopend van 11:00-17:00 op dinsdag t/m zondag. In de zomermaanden zijn we ook op een aantal maandagen geopend.
 • Wij werken met tijdsloten, zodat we het aantal bezoekers in het museum goed kunnen monitoren.
 • Het laatste tijdslot start om 16 uur. Dat betekent dat deze bezoekers maximaal 1 uur in het museum kunnen blijven.
 • Uw tickets kunt u op uw telefoon bij de kassa laten scannen.
 • Koopt u een ticket met een kortingspas? Vergeet deze dan niet mee te nemen naar het museum.
 • Heeft u vragen over reeds gekochte tickets zonder tijdslot? Of heeft u overige vragen over uw bezoek? Neem dan contact met ons op via 070-4277730 of stuur een mail naar info@escherinhetpaleis.nl.
BESTEL HIER UW TICKETS

Voorafgaand aan uw bezoek

 • Het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum mag zijn is 100. Per zaal staat aangegeven wat het maximale aantal personen per zaal is.
 • Wij vragen u om uw tijd in Escher in Het Paleis te beperken tot maximaal 2 uur.
 • Graag niet meer dan 15 minuten van tevoren aanwezig zijn om rijvorming zo veel mogelijk te voorkomen.
 • In het paleis is het alleen mogelijk om contactloos te betalen. Wij raden u daarom aan om uw pinpas mee te nemen in het museum.
 • Bent u afhankelijk van een rolstoel, dan horen wij dit graag van u voorafgaand aan uw bezoek. Via info@escherinhetpaleis.nl kunt u het tijdstip en de datum van uw bezoek doorgeven. Dit stelt ons in staat de juiste voorbereidingen te treffen. Er zijn leenrolstoelen aanwezig. Gezien de monumentale status van het gebouw, is het helaas niet mogelijk elektrische rolstoelen toe te laten in Escher in Het Paleis in verband met de capaciteit van de aanwezige lift.
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM raden wij u sterk af met het openbaar vervoer te komen. Het museum is goed bereikbaar per auto of per voet/te fiets. De routebeschrijving naar het museum vindt u hier.
 • De 20-minuten durende film over het leven en werk van Escher kan op zaal maar door een beperkt aantal mensen worden bekeken. Om deze prachtige film niet te missen, raden we u aan om deze al vooraf te kijken. Dat kan hieronder:

Tijdens uw bezoek

 • U dient te allen tijden de instructies van het personeel te volgen en 1,5 meter afstand houden. Dit is om uw veiligheid en die van onze collega’s te garanderen.
 • Er is een vaste looproute gemaakt waarmee u de meeste zalen kunt bezoeken. Het maximaal aantal bezoekers per zaal staat aangegeven. Wij vragen u zich hieraan te houden en niet tegen de looprichting in te lopen.
 • Door de interactieve aard van de tweede verdieping zal een gedeelte van de onderdelen op dit moment niet gebruikt kunnen worden. Wanneer wij uw veiligheid op verantwoorde wijze kunnen waarborgen, hopen we deze interactieve onderdelen zo snel mogelijk weer te kunnen heropenen.
 • Op meerdere punten in Escher in Het Paleis is desinfecterende handgel aanwezig. Wij vragen u om deze bij binnenkomst al direct te gebruiken.
 • De toiletten zijn alleen bij aankomst en vertrek te bezoeken. Deze bevinden zich in het souterrain. Houd hier rekening mee tijdens uw bezoek.
 • In de bewaakte garderobe in het souterrain kunt u uw jas, tas en buggy kwijt.
 • Het MC Café is open met een aangepaste menukaart en een verminderd aantal zitplaatsen volgens de RIVM-richtlijnen. Genieten van een heerlijk kopje koffie of iets lekkers op het prachtige Lange Voorhout? U kunt uw bestelling ook meenemen aan het einde van uw bezoek.

Educatie & activiteiten

Groepsrondleidingen kunnen helaas nog niet worden geboekt. Wij werken momenteel aan alternatieve mogelijkheden.

De rondleidingen voor scholen en de museumlessen kunnen dit schooljaar helaas niet meer hervat worden. We hopen klassen en groepen volgend schooljaar weer wel te kunnen ontvangen voor een museumbezoek met kijkwijzer, een rondleiding of museumles. Mail voor meer informatie of reserveringen naar educatie@escherinhetpaleis.nl.

Inloopworkshops voor kinderen zullen waarschijnlijk vanaf 5 juli op inschrijving en volgens de RIVM-richtlijnen wel op zeer kleine schaal mogelijk zijn. Houd voor meer informatie de website in de gaten.

BESTEL HIER UW TICKETS