Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

We zijn weer open!

Het ontdekken (of herontdekken) van Escher in Het Paleis mag weer! Het genieten van het oeuvre van M.C. Escher staat ook na de heropening centraal.

Lees deze pagina goed door voordat u uw tickets bestelt

In navolging van de versoepelingen die de overheid per 1 juli doorvoert, laat Escher in Het Paleis de verplichting los om het bezoek vooraf te reserveren. U kunt dus ook aan de dagkassa kaarten kopen. Houd er rekening mee dat u alleen kunt betalen met pin of creditcard.

Er blijft echter een maximum aan het aantal bezoekers dat we per uur mogen ontvangen. Om ervoor te zorgen dat u op de door u gewenste tijd ook daadwerkelijk naar binnen kunt, raden we aan om toch vooraf kaarten te kopen. Dit voorkomt teleurstelling en wachten.

We blijven werken met één vaste looproute door het museum, zodat het bezoek voor iedereen veilig is. Het houden van 1,5 meter afstand is daarbij ook in ons museum van groot belang.

Ter voorbereiding van uw bezoek verzoeken wij u de onderstaande regels goed te lezen:

Gezondheid

We vragen u om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Het gaat dan om: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.
Dit geldt ook voor de eventuele andere mensen in uw gezelschap. We zullen u hiernaar vragen bij het boeken van uw ticket. Ook vragen we u aan de kassa nogmaals of u een van deze klachten heeft.

Tickets

 • Tickets zijn online en per datum en tijdslot te boeken.
 • U kunt ook aan de dagkassa kaarten kopen, maar het kan zijn dat de maximum capaciteit op dat moment is bereikt. U moet dan even wachten totdat er weer ruimte is.
 • Het museum is geopend van 11:00-17:00 op dinsdag t/m zondag.
 • Uw tickets kunt u op uw telefoon bij de kassa zelf scannen.
 • Heeft u een van deze kortingspassen: Ooievaarspas, Rotterdampas, Dordtpas of een Icom-kaart? Koop of haal dan uw ticket aan de dagkassa in het museum.
 • Kinderen t/m 6 jaar mogen gratis naar binnen, mits begeleid door een volwassene.
  Het is niet nodig om een ticket te reserveren.
 • Heeft u vragen over reeds gekochte tickets zonder tijdslot? Of heeft u overige vragen over uw bezoek? Neem dan contact met ons op via 070-4277730 of stuur een mail naar info@escherinhetpaleis.nl.
BESTEL HIER UW TICKETS

Voorafgaand aan uw bezoek

 • Het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum mag zijn is 100.
 • Wij vragen u om uw tijd in Escher in Het Paleis te beperken tot maximaal 2 uur.
 • Graag niet meer dan 15 minuten van tevoren aanwezig zijn om rijvorming zo veel mogelijk te voorkomen.
 • In het paleis is het alleen mogelijk om contactloos te betalen. Wij raden u daarom aan om uw pinpas mee te nemen in het museum.
 • Bent u afhankelijk van een rolstoel, dan horen wij dit graag van u voorafgaand aan uw bezoek. Via info@escherinhetpaleis.nl kunt u het tijdstip en de datum van uw bezoek doorgeven. Dit stelt ons in staat de juiste voorbereidingen te treffen. Er zijn leenrolstoelen aanwezig. Gezien de monumentale status van het gebouw, is het helaas niet mogelijk elektrische rolstoelen toe te laten in Escher in Het Paleis in verband met de capaciteit van de aanwezige lift.
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM raden wij u sterk af met het openbaar vervoer te komen. Het museum is goed bereikbaar per auto of per voet/te fiets. De routebeschrijving naar het museum vindt u hier.
 • De 20-minuten durende film over het leven en werk van Escher kan op zaal maar door een beperkt aantal mensen worden bekeken. Dit geldt tijdens weekdagen, in het weekend kunnen we de film niet laten zien. Om deze prachtige film niet te missen, raden we u aan om deze al vooraf te kijken. Dat kan hieronder:

Tijdens uw bezoek

 • U dient te allen tijden de instructies van het personeel te volgen en 1,5 meter afstand houden. Dit is om uw veiligheid en die van onze collega’s te garanderen.
 • Er is een vaste looproute gemaakt waarmee u de meeste zalen kunt bezoeken. Wij vragen u om niet tegen de looprichting in te lopen.
 • Door de interactieve aard van de tweede verdieping zal een gedeelte van de onderdelen op dit moment niet gebruikt kunnen worden. Wanneer wij uw veiligheid op verantwoorde wijze kunnen waarborgen, hopen we deze interactieve onderdelen zo snel mogelijk weer te kunnen heropenen.
 • Op meerdere punten in Escher in Het Paleis is desinfecterende handgel aanwezig. Wij vragen u om deze bij binnenkomst al direct te gebruiken.
 • De toiletten zijn alleen bij aankomst en vertrek te bezoeken. Deze bevinden zich in het souterrain. Houd hier rekening mee tijdens uw bezoek.
 • In de garderobe in het souterrain kunt u uw jas, tas en buggy kwijt.
 • Het MC Café is open met een aangepaste menukaart en een verminderd aantal zitplaatsen volgens de RIVM-richtlijnen. Genieten van een heerlijk kopje koffie of iets lekkers op het prachtige Lange Voorhout? U kunt uw bestelling ook meenemen aan het einde van uw bezoek.

Educatie & activiteiten

Groepsrondleidingen kunnen helaas nog niet worden geboekt. Wij werken momenteel aan alternatieve mogelijkheden.

De rondleidingen voor scholen en de museumlessen kunnen dit schooljaar helaas niet meer hervat worden. We hopen klassen en groepen volgend schooljaar weer wel te kunnen ontvangen voor een museumbezoek met kijkwijzer, een rondleiding of museumles. Mail voor meer informatie of reserveringen naar educatie@escherinhetpaleis.nl.

Inloopworkshops voor kinderen zijn op inschrijving en volgens de RIVM-richtlijnen weer mogelijk. Elke zondagmiddag en op woensdagmiddag in de zomervakantie. Ze zijn te boeken tijdens het bezoek, niet vooraf. Kom langs en laat uw kind kennismaken met de wonderlijke wereld van de vlakvulling.

BESTEL HIER UW TICKETS