Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Tickets bestellen

Laat je verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher

We gaan weer open!

Vanaf 1 juni heropent Escher in Het Paleis zijn deuren. Koop uw tickets hier!
Lees meer

Openingstijden

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is Escher in Het Paleis nog even gesloten. Bekijk hier de openingstijden vanaf 1 juni!

Lees meer

Ticketprijzen

Een overzicht van de diverse tickets voor Het Paleis, de passen die we accepteren en de combinatietickets die we aanbieden.

Lees meer

De tentoonstelling

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.
Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien.

Lees meer

Actueel

De laatste Escher Vandaag 30 mei 2020

Belvedere

Voor velen vormen Eschers onmogelijke gebouwen de hoogtepunten in zijn oeuvre. Het zijn die prenten waarnaar bezoekers op zoek gaan als ze bij ons in het museum komen. Ze gaan ervoor staan en bespreken met hun familie en vrienden wat ze voor hun ogen zien gebeuren. Het zijn wat dat…...
Meer escher vandaag

Medewerker maandag:
Monique Veldhoven

Omdat we in deze tijd onze deuren helaas gesloten moeten houden, bieden we graag een kijkje achter de schermen aan. De komende tijd zullen we een aantal van onze collega’s introduceren door middel van kleine interviews. Daarin vertellen ze onder andere over hun functie bij Escher in Het Paleis en…
Lees meer

Een steuntje in de rug

Draagt u Escher in Het Paleis een warm hart toe? Overweeg dan ons door middel van een donatie te steunen. Door de noodgedwongen sluiting heeft Escher in Het Paleis helaas cruciale inkomsten verloren. We genereren 77% van onze inkomsten zelf en zijn voor een groot deel afhankelijk van opbrengsten uit ticketverkoop. Met iedere donatie, klein of groot, steunt u het museum en onze toekomstige activiteiten.

Lees meer

Fascinerende film over M.C. Escher

Aan de hand van foto’s, prenten en brieven kunt u in deze documentaire van Escher in Het Paleis uit 2014 meer te weten komen over het leven en werk van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In 20 minuten krijgt u een indruk van zijn oeuvre, zijn thema's, zijn technieken en zijn vele fascinaties. Ook leert u meer over zijn persoonlijke leven, zijn reizen, zijn verlangen naar de zee, zijn twijfels en zijn successen. Een fascinerende film over een unieke kunstenaar.

Deze film is bij ons in het museum permanent te zien, maar op dit moment kan hij echter maar door een beperkt aantal mensen worden bekeken. Om deze prachtige film niet te missen, raden we u aan om hem al voorafgaand aan uw bezoek te bekijken.

Lees meer

Escher voor blinden en slechtzienden: het vervolg

De wereldberoemde grafische kunstenaar M.C. Escher staat bekend om zijn spel met de begrippen eeuwigheid en oneindigheid en het toveren met perspectief en diepte. Zijn oeuvre is gevuld met vele indrukwekkende visuele vondsten. Eschers kunst lijkt nauwelijks geschikt voor blinden en slechtzienden, maar wij leggen ons daar niet bij neer.

Lees meer

Binnen kijken

Omdat we in deze tijd onze deuren helaas gesloten moeten houden, bieden we graag een kijkje achter de schermen aan. Op deze pagina kunt u een virtuele tour lopen door ons museum. We hebben alles in 360° laten fotograferen. Kijk links, kijk rechts, kijk omhoog en kijk omlaag.
Ontdek (of herontdek) Escher in Het Paleis. Zo bent u toch nog een beetje bij ons!

Lees meer