fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Nadir en Zenith in de wereld van Escher

23 mei t/m 1 september 2019

De kunst van de graficus M.C. Escher vormt een inspiratiebron voor talloze creatievelingen, van architecten tot rocksterren, van wiskundigen tot grafisch ontwerpers, en van scholieren tot kunstenaars. Ook illustrator en prentenboekmaker Wouter van Reek liet zich door Escher inspireren. In zijn nieuwste prentenboek, Nadir en Zenith in de wereld van Escher, gaan lezers op avontuur met de hoofdpersonen Nadir en Zenith. Ze belanden in de wondere wereld van Escher, vol eindeloze trappen en onmogelijke gebouwen. In de zomertentoonstelling van 2019 kwam die wereld nog sterker tot leven. We toonden illustraties uit het boek, maar ook de voorstudies, het verhaal van de maker en natuurlijk de werken van Escher. Het was een belevenis voor alle leeftijden.

Tentoonstelling voor jong en oud

De hoofdpersonen Nadir en Zenith klimmen en klauteren per ongeluk de wereld van Escher in en gaan op zoek naar het onbekende. In de wereld van Escher is niks gewoon: boven verandert in beneden, hoog wordt opeens laag. Nadir vindt het soms nog wel spannend, maar Zenith gaat onbevangen de uitdaging aan. Samen trotseren ze de onmogelijkheden van Eschers werk.


Escher in Het Paleis bracht het prentenboek van Wouter van Reek tot leven in deze vrolijke tentoonstelling voor alle leeftijden. Zowel voor families, liefhebbers van prentenboeken als voor Escherfans was deze tentoonstelling een wonderlijke ontdekkingstocht, waarin van alles was te zien, te doen en te lezen. De bezoeker stond oog in oog met de belangrijkste inspiratiebronnen voor het boek: de prenten van M.C. Escher. Ook het verhaal van de maker Wouter van Reek nam de bezoekers mee op reis. Samen met een speciaal ontworpen educatieve speurtocht konden kinderen met Nadir en Zenith de tentoonstelling door om de wereld van Escher te verkennen.

Boek

Nadir en Zenith in de wereld van Escher is uitgegeven door Leopold, in samenwerking met Escher in Het Paleis. Het prentenboek is voor €15,99 te verkrijgen bij meerdere boekhandels in het land en in de museumwinkel van Escher in Het Paleis.

Lees ook