Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Museumnacht Kids 2020

Op expeditie met Escher

Maurits Cornelis Escher was dol op reizen. Hij trok er vaak op uit en zwierf dan door onherbergzame streken in Italië, Spanje, Zwitserland en Tunesië. Per boot, per trein, met de bus, met een ezel of gewoon te voet. De expedities van Escher brachten hem overal. Gewapend met fototoestel en schetsblok bracht hij elke plek in kaart. Geen berg was te hoog, geen dal was te diep, geen rivier was te breed en geen afstand was te ver.

Dit jaar kun jij Escher volgen bij zijn expedities. Ontdek de landen en streken waar hij doorheen trok en leer over andere culturen terwijl je door het paleis dwaalt. Waan je in het Midden-Oosten met prachtige muziek en wonderlijke verhalen. Geniet van de Zwitserse sneeuw. Bewonder prachtige Italiaanse landschappen en reis door de zalen met een uitdagende speurtocht. Ga op expeditie met Escher!

Scoor hier je tickets!

Wat kun je bij ons doen?

Oosterse klanken

Op zijn reizen is Escher ook in Noord-Afrika geweest. Ga je met hem mee? Laat je meevoeren op de klanken van een bijzonder instrument. Geniet van sprankelende Oosterse muziek in een koninklijke omgeving. Relax, ontspan en dompel je onder.

Speuren met Escher

Ga je mee op expeditie? Ontdek de plekken waar Escher is geweest met onze online speurtocht! Van hoge bergen en diepe dalen, brede rivieren en smalle beekjes, vreemde constructies en bijzondere gebouwen tot verre planeten en stralende sterren. Kun jij ze allemaal vinden?

Verre verhalen

Luister naar verrassende verhalen in onze schitterende balzaal. Ga op reis in je hoofd en laat je meevoeren naar een land hier ver vandaan.

In het werk van Escher kunnen we zijn fascinatie voor de eeuwigheid ontdekken. Daarbij zijn de ‘Metamorfosen’ een aantal van Eschers grootste werken. Verteltheater Donderelf vertelt onder begeleiding van de Keltische harp Grieks-Romeinse mythen gebaseerd op de Metamorfosen van Ovidius, die ons tevens naar het tijdloze brengen. Kom luisteren naar de prachtige verhalen over Koning Midas en Echo en Narcissus.

De wereld van Escher

Wil jij met Escher op de foto? In een vlakvulling staan? Poseren in een onmogelijk gebouw? Dat kan! Voor ons greenscreen is alles mogelijk.

Maak je eigen vlakvulling

Heb je inspiratie gekregen van al dat gereis door het paleis? Doe dan mee aan onze workshop ‘Maak je eigen vlakvulling’. Daarin leer je hoe je zelf een figuurtje kan maken dat je oneindig door kan leggen. Als een puzzel die nooit stopt, als een reis die nooit eindigt. Vul het blad, vul je kamer, vul de wereld!