Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Museumnacht Kids

Ontdek de grenzeloze fantasie van M.C. Escher

’s Avonds….. als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 22.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Fantasie’. Met één ticket kun je terecht op meer dan 20 plekken in Den Haag en Voorburg.

Vogel wordt vis, vis wordt hagedis, hagedis wordt vlinder, vlinder wordt vleermuis, vleermuis wordt engel, engel wordt bij, bij wordt honingraat, honingraat wordt kubus, kubus wordt weiland, weiland wordt vogel, vogel wordt vis enzovoort. De fantasie van M.C. Escher is grenzeloos. Hij speelt met de werkelijkheid en betovert je met zijn prenten. Hij leert ons buiten de bestaande kaders te denken en maakt een vuist voor de fantasie!

Kom jij Eschers verrassende werk bekijken? In zijn wereld kun je aan de onderkant van een trap lopen, is onder hetzelfde als boven en kun je tegelijk binnen en buiten zijn. Misschien maak je net als Escher wel een heel bijzonder fantasiedier, ontdek je zijn werken met de online speurtocht en dans je er daarna op los op in de dansworkshops. Creëer je je eigen wereld!

In de kunsten kan alles en dat beleef je bij Escher in Het Paleis als geen ander.

MUSEUMNACHT KIDS IS UITVERKOCHT

Wat kun je bij ons doen?

Jing Wang, vijfvoudig Nederlands kampioen 'popping'.
Nemea met haar handpan
Van mier tot fabeldier: doe mee aan de speurtocht!

Van mier tot fabeldier

Escher was een enorme fantast. Van mier tot fabeldier, van watervogel tot wentelteefje, van rare landschappen tot onmogelijke gebouwen. Bestond het niet, dan verzon Escher het wel. Je kunt nu op zoek naar al deze verzinsels met de online speurtocht!

Hang & dans! Uit je bol met Escher

Geniet van een bijzondere dansvoorstelling door ‘popper’ Jing Wang, geïnspireerd op Eschers fantasiedier Wentelteefje. Jing ‘Juice’ Wang is geboren in China en woont sinds zijn zevende in Nederland. Hij ontdekte deze dansstijl toen hij 16 jaar oud was en heeft het ‘poppen’ sindsdien met passie gevolgd. Hij slaagde erin om een unieke stijl te ontwikkelen die hij ook weet te delen met de volgende generatie in zijn lessen.

Jing Wang treedt op met Nemea, die aan het conservatorium van Rotterdam afstudeerde op drum. Sindsdien is ze regelmatig te vinden op het podium met verschillende bands en projecten, zowel thuis als in het buitenland. Met het mystieke geluid van de handpan is ze te vinden bij huiskamerconcerten en bruiloften, maar ook bij grotere evenementen en festivals. Haar vaardigheden met het instrument zijn volledig autodidactisch. Dans mee op haar magische klanken.

Tover het wentelteefje tevoorschijn
Laat je fantasie ontwaken

Tover het wentelteefje tevoorschijn

Zie je Eschers wentelteefje in zijn kunstwerk rondrollen?

Leg je tekenpapier over het reliëfplaatje in zaal 9 heen en tover het wentelteefje op je papier tevoorschijn! Laat het wentelteefje in jouw tekening spelen met jouw fantasiewezens die je kunt maken in de workshop Laat je fantasie ontwaken.

Laat je fantasie ontwaken

In zaal 9 heb je kennis gemaakt met de wentelteefjes van Escher. Laat in het Escher Atelier je eigen fantasie ontwaken en creëer je eigen fantasiewezens én -wereld tijdens de tekenworkshop.

Woordendans
Wonderlijke beelden, wonderlijke klanken

Woordendans

Heb je fantasiewezens ontdekt en getekend? Laat dan woorden dansen in je hoofd en leer je fantasiewezens te beschrijven in de workshop creatief schrijven.

Wonderlijke beelden, wonderlijke klanken

De fantasie van Escher is grenzeloos en mateloos. Elk werk zit er vol mee, maar je ziet het niet altijd. Daarom helpen we een handje. In de balzaal laten we je Eschers werk in detail ontdekken, begeleid door de prachtige klanken van een harp. Laat je meevoeren door wonderlijke beelden en dromerige muziek. Duik in de wereld van M.C. Escher.