Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Kerstboomceremonie voor Het Paleis

Op donderdag 12 december a.s. om 18:00 uur is het weer zover. De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden feestelijk ontstoken. Bij ons voor de deur zijn er gratis optredens van zangkoren en kun je onder het genot van bisschopswijn en warme chocolademelk alvast in de kerstsfeer komen.

Het Paleis is deze avond geopend van 18:30 tot 21:00 uur.
Toegang is mogelijk tot 20:30 uur. NB: toegang is niet gratis.

Ceremonie

De kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag is traditiegetrouw een geschenk van Zweden. De Ambassade van Zweden, Vereniging Buurtschap Centrum 2005 en Museum Escher in Het Paleis nodigen iedereen uit om de jaarlijkse ontsteking van de lichtjes te vieren. Rond 18:00 uur steken de burgemeester en de Zweedse ambassadeur de lichtjes van de kerstboom aan.

Luciafeest

Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd. De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. Vroeg in de morgen wekken meisjes in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd het gezin en ouderen waarbij er speciale Lucialiedjes gezongen worden. In de 20e eeuw heeft het Luciafeest zich naar de rest van Zweden en naburige landen verspreid. In Zweden markeert het Luciafeest nu het begin van de kerstperiode.