Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Interactieve Metamorfose van Escher

Op 23 april is de interactieve documentaire De Metamorfose Van Escher gelanceerd, waarin zijn Metamorphose II centraal staat

De documentaire stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Je kunt door het werk heen en weer bewegen en inzoomen op bijzondere details. Via audiotours kom je meer te weten over het persoonlijke leven van Escher, de techniek die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. Niet alleen Metamorphose II, maar ook een tiental andere werken zoals Relativiteit, Reptielen en Verbum zijn op die manier te beleven.

De speciaal gecomponeerde muziek van Paul M. van Brugge geeft de interactieve documentaire een extra meeslepende ervaring. Voor het jonge publiek biedt de website een speciale Klokhuis Tour.


Metamorfose Machine

Op de website kun je ook aan de slag met je eigen stukje metamorfose. Technieken die Escher over de jaren met de hand ontwikkelde zitten nu ingebouwd in de Metamorfose Machine. Je kunt je zelf gemaakte afbeeldingen roteren, spiegelen, verschuiven en vervolgens morfen naar een tweede afbeelding. Je gecreëerde werk voeg je vervolgens toe aan het digitale ‘Gesamtkunstwerk’; een oneindige online Metamorfose. Ook kun je je eigen werk downloaden, printen en delen met anderen.


De Metamorfose Van Escher kwam tot stand in samenwerking met de M.C. Escher Foundation, en werd gelanceerd gelijktijdig aan de start van de Escher tentoonstelling in het Fries Museum. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen via een digitale tafel de interactieve documentaire beleven. De documentaire is gemaakt door hetzelfde team dat in 2016 de techniek achter Jheronimus Bosch – De Tuin Der Lusten ontwikkelde.
Later dit jaar zendt de NTR in Het Uur van de Wolf de film M.C. Escher, het oneindige zoeken uit.