Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Humor in Kunst

Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Escher in Het Paleis mag de aftrap nemen!

Marco Lopes duikt in de wereld van M.C. Escher en verwondert zich op zijn eigen bijzondere wijze over het werk van de beroemde graficus. Staat die bovenverdieping van dat gebouw er nou dwars op? Was Escher de eerste hipster? Kun je in zijn werk verdwalen, als in een mega shopping mall? Stap je in de tredmolen van Escher of kijk je het allemaal hoofdschuddend van de zijlijn aan?

Lopes is onder andere bekend van Flikken Rotterdam, Moordvrouw, NPO-serie Kappen Nou! en zijn nieuwe voorstelling Wees Blij!. Een serieuze kijk op kunst door de ogen van een Haagse cabaretier en woordkunstenaar. Vanaf 22 oktober is deze audiotour te beluisteren en hij blijft beschikbaar t/m 30 april 2022.

Naast Escher in het Paleis en Marco Lopes heeft Diligentia ook het Haags Historisch Museum, Museum Bredius, het Mauritshuis, de Mesdag Collectie en Museum De Gevangenpoort gekoppeld aan cabaretiers, zodat zij hun kijk op kunst met jou kunnen delen. En dat je daarvan op zijn minst gaat glimlachen… is ons doel!

Download de audiotour