fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

David Umemoto: Architect van het onmogelijke

14 november 2019 t/m 9 februari 2020

Dit najaar opent de tentoonstelling David Umemoto: Architect van het onmogelijke in Escher in Het Paleis. Naast de topstukken van de wereldberoemde graficus M.C. Escher worden de sculpturen van kunstenaar David Umemoto gepresenteerd.

David Umemoto (Hamilton, Canada, 1975) balanceert op het randje van sculptuur en architectuur. Van origine is de Canadese Umemoto architect, maar hij is zich steeds meer gaan toeleggen op beeldhouwkunst. In zijn strakke betonnen beelden van gebouwen zoekt hij de grens op van de perfectie van beide disciplines: trappen leiden nergens heen en muren stoppen op de verkeerde plek. Zijn sculpturen hebben veel weg van de onmogelijke gebouwen van graficus M.C. Escher, die wereldberoemd werd door zijn prenten vol eindeloze trappen en vissen die in vogels veranderen.

David Umemoto, District 1, 2018, Modern Shapes Gallery
David Umemoto, District 2, 2018, Modern Shapes Gallery

Tot 9 februari is het werk van David Umemoto te zien tussen de prenten van M.C. Escher in Escher in Het Paleis. Kom en bewonder de thematische rijkdom, verwonder je over de beheersing van materie van Escher en Umemoto en ontdek het vakmanschap van beide kunstenaars.

Eerdere tentoonstellingen