Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Bezoek Escher in Het Paleis

Lees deze pagina goed door voordat u uw tickets bestelt

In navolging van de nieuwe maatregelen die de overheid per 29 september doorvoert, is het wederom verplicht om een bezoek aan Escher in Het Paleis vooraf te reserveren.

We werken met één vaste looproute door het museum, zodat het bezoek voor iedereen veilig is. Het houden van 1,5 meter afstand is daarbij ook in ons museum van groot belang. We verzoeken u dringend, voor uw en onze veiligheid, om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Ter voorbereiding van uw bezoek verzoeken wij u de onderstaande regels goed te lezen:

Gezondheid

We vragen u om bij gezondheidsklachten thuis te blijven. Het gaat dan om: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid.
Dit geldt ook voor de eventuele andere mensen in uw gezelschap. We zullen u hiernaar vragen bij het boeken van uw ticket. Ook vragen we u aan de kassa nogmaals of u een van deze klachten heeft.

Tickets

 • Tickets zijn online en per datum en tijdslot te boeken.
 • Het museum is geopend van 11:00-17:00 op dinsdag t/m zondag.
 • Uw tickets kunt u op uw telefoon bij de kassa zelf scannen.
 • Heeft u een van deze kortingspassen: Ooievaarspas, Rotterdampas, Dordtpas of een Icom-kaart? Neem dan contact met ons op via 070-4277730 of stuur een mail naar info@escherinhetpaleis.nl. We reserveren dan een ticket voor u.
 • Kinderen t/m 6 jaar mogen gratis naar binnen, mits begeleid door een volwassene.
  Het is niet nodig om een ticket te reserveren.
 • Heeft u vragen over reeds gekochte tickets zonder tijdslot? Of heeft u overige vragen over uw bezoek? Neem dan contact met ons op via 070-4277730 of stuur een mail naar info@escherinhetpaleis.nl.
BESTEL HIER UW TICKETS

Voorafgaand aan uw bezoek

 • Het maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het museum mag zijn is 100.
 • Wij vragen u om uw tijd in Escher in Het Paleis te beperken tot maximaal 2 uur.
 • Graag niet meer dan 15 minuten van tevoren aanwezig zijn om rijvorming zo veel mogelijk te voorkomen.
 • In het paleis is het alleen mogelijk om contactloos te betalen. Wij raden u daarom aan om uw pinpas mee te nemen in het museum.
 • Bent u afhankelijk van een rolstoel, dan horen wij dit graag van u voorafgaand aan uw bezoek. Via info@escherinhetpaleis.nl kunt u het tijdstip en de datum van uw bezoek doorgeven. Dit stelt ons in staat de juiste voorbereidingen te treffen. Er zijn leenrolstoelen aanwezig. Gezien de monumentale status van het gebouw is het helaas niet mogelijk elektrische rolstoelen toe te laten in Escher in Het Paleis in verband met de capaciteit van de aanwezige lift.
 • Volgens de richtlijnen van het RIVM raden wij u sterk af met het openbaar vervoer te komen. Het museum is goed bereikbaar per auto of per voet/te fiets. De routebeschrijving naar het museum vindt u hier.
 • De 20-minuten durende film over het leven en werk van Escher kan op zaal maar door een beperkt aantal mensen worden bekeken. Dit geldt tijdens weekdagen, in het weekend kunnen we de film niet laten zien. Om deze prachtige film niet te missen, raden we u aan om deze al vooraf te kijken. Dat kan hieronder:

Tijdens uw bezoek

 • U dient te allen tijden de instructies van het personeel te volgen en 1,5 meter afstand houden. Dit is om uw veiligheid en die van onze collega’s te garanderen.
 • Er is een vaste looproute gemaakt waarmee u de meeste zalen kunt bezoeken. Wij vragen u om niet tegen de looprichting in te lopen.
 • We verzoeken u dringend, voor uw en onze veiligheid, om een mondkapje te dragen tijdens uw bezoek. Dit geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.
 • Door de interactieve aard van de tweede verdieping zal een gedeelte van de onderdelen op dit moment niet gebruikt kunnen worden. Wanneer wij uw veiligheid op verantwoorde wijze kunnen waarborgen, hopen we deze interactieve onderdelen zo snel mogelijk weer te kunnen heropenen.
 • Op meerdere punten in Escher in Het Paleis is desinfecterende handgel aanwezig. Wij vragen u om deze bij binnenkomst al direct te gebruiken.
 • De toiletten zijn alleen bij aankomst en vertrek te bezoeken. Deze bevinden zich in het souterrain. Houd hier rekening mee tijdens uw bezoek.
 • In de garderobe in het souterrain kunt u uw jas, tas en buggy kwijt.

Educatie & activiteiten

Het museum wil iedere leerling uit het basis- en voortgezet onderwijs inspireren en kennis laten maken met het leven en werk van M.C. Escher.

Vanwege de COVID-19 maatregelen en de beperkte ruimte in het museum zijn er inhoudelijke en logistieke aanpassingen in hoe het museum de museumlessen en rondleidingen aanbiedt.

Het museum kan door het bovengenoemde ook alleen museumlessen en rondleidingen aanbieden aan schoolgroepen met een maximale grootte van 24 leerlingen. Wilt u met een schoolgroep van meer dan 24 leerlingen of met meerdere groepen tegelijk naar het museum komen? Mail dan voor meer informatie of reserveringen in 2021 naar educatie@escherinhetpaleis.nl

Zelfstandige groepsbezoeken met kijkwijzer, zonder rondleider, kunnen helaas niet worden geboekt in 2020. Mail voor meer informatie en mogelijkheden voor voorjaar 2021 naar educatie@escherinhetpaleis.nl

Workshops voor kinderen worden op zondagen (en op woensdagen in de schoolvakanties) volgens de RIVM-richtlijnen, in aangepaste vorm aangeboden. U dient vooraf in te schrijven en uw naam en telefoonnummer op te geven. Dit kan alleen ter plekke in het museum, via de inschrijflijst bij het atelier. Er kunnen maximaal 5 kinderen deelnemen per tijdslot. Kijk voor meer informatie op deze website bij activiteiten. Kom langs en laat uw kind kennismaken met de wonderlijke wereld van het vlakvullingen tekenen!

BESTEL HIER UW TICKETS