Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

150.000 bezoekers

Op 28 december passeerde Escher in Het Paleis de magische grens van 150.000 bezoekers in een jaar

Het is voor het eerst dat we dit aantal halen. Een record waar we heel trots op zijn! Na de opening, vijftien jaar geleden, heeft Het Paleis voortdurend een geleidelijke stijging laten zien. Uiteindelijk heeft dit in 2017 geleid tot deze mijlpaal. Wij danken alle bezoekers die ons dit jaar een bezoek hebben gebracht en we hopen velen van jullie terug te zien in 2018.

De eerste helft van 2017 stond in het teken van de unieke tentoonstelling Escher, Close Up. Van 4 februari t/m 28 mei lieten we nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van Escher zien. Zijn foto’s bieden niet alleen een inkijk in zijn dagelijks leven en in zijn hoofd, zij geven ook een ongekende visie op zijn werkwijze als kunstenaar. Ze laten onder meer zien hoe hij zocht naar compositie en visuele illusie. Een blik op zijn foto’s is een focus op wat de kunstenaar fascineerde, zijn kijk op de wereld. Nog nooit was Escher zo dichtbij. Mede door de 50.500 bezoekers van deze tentoonstelling konden we groeien naar ons record.

De tweede tentoonstelling van dit jaar was Emma, moeder van de moderne monarchie, in samenwerking met het Nationaal Archief. Tussen 15 september en 29 oktober kregen bezoekers een bijzondere blik op Koningin-moeder Emma, die als regentes in viel voor haar nog minderjarige dochter Wilhelmina na de dood van koning Willem III. Met een uitgekiende publiciteitscampagne wist ze de koninklijke familie positief onder de aandacht te brengen en reisde met haar dochter door het hele land. Zo stoomde ze niet alleen de jonge Wilhelmina klaar voor haar toekomstig koningschap, ze stoomde het land klaar voor haar dochter.

Maar natuurlijk kwamen onze bezoekers vooral ook voor de permanente tentoonstelling van ruim 150 werken van de kunstenaar M.C. Escher. Escher in Het Paleis is dè plek in de wereld om het werk van de graficus te zien, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot de duizelingwekkende optische illusies, onmogelijke bouwwerken en oneindige vlakvullingen waarmee hij wereldberoemd werd. Ruim 150.000 bezoekers hebben daar in 2017 van mogen genieten en we verwachten dat dit aantal in 2018 nog verder zal groeien.