Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl

Escher in het Fries Museum in Leeuwarden

In samenwerking met o.a. Escher in Het Paleis, het Gemeentemuseum en de M.C. Escher Stichting organiseert het Fries Museum in Leeuwarden een grote tentoonstelling over M.C. Escher2018 is het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa is. Daarom is er bijzondere aandacht voor Escher, als geboren Fries. Op 17 juli 1898 kwam M.C. Escher ter wereld in het stadspaleis aan de Grote Kerkstraat in Leeuwarden, waar nu het Keramiekmuseum Princessehof gevestigd is. Internationaal gezien is hij misschien wel de bekendste Leeuwarder aller tijden.

Aan de hand van circa tachtig vroege en late originele prenten toont het Fries Museum de ontwikkeling van Eschers kunstenaarschap. Hierbij is er speciale aandacht voor zijn reizen naar onder meer Spanje en Italië, die daarop van grote invloed waren. Je leert Escher persoonlijk kennen en loopt in zijn voetstappen. Met de audiotour, gebaseerd op dagboek- en brieffragmenten en ingesproken door Pierre Bokma, kruip je pas echt in het hoofd van Escher. In de Escherstudio kun je bovendien digitaal je eigen houtsnede maken of een selfie met de bol waarin de studio gereflecteerd wordt; een knipoog naar het topstuk Hand met spiegelende bol (1935).

Escher in Het Paleis en het Gemeentemuseum zijn trots op deze samenwerking en wensen bezoekers in Leeuwarden een vernieuwde kijk op deze fantastische kunstenaar toe.

Escher in Den Haag

Hoewel Escher in Het Paleis en het Gemeentemuseum meerdere werken voor deze tentoonstelling hebben uitgeleend, is er voor bezoekers in Den Haag niets veranderd. In Escher in Het Paleis kunt u het hele jaar door blijven genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses.


Foto’s: Ruben van Vliet

Escher in Het Paleis