Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Wat is er te zien?

Escher aan zee

3 juli t/m 28 augustus 2016


In de zomer van 2016 lieten we zien hoe Escher zijn vakanties doorbracht. Maurits Cornelis Escher had zijn hele leven een grote voorliefde voor de kust. In de Balzaal van Het Paleis was een selectie van Escher’s vakantiefoto’s te zien. Ook toonden we badkostuums uit de jaren twintig en dertig, uit de collectie van Gemeentemuseum Den Haag. Als kers op de taart was het mogelijk om je te fotograferen in ouderwets strandtenue.


Lees ook het verhaal van conservator Dunja Hak over Escher aan zee.

Meer tentoonstellingen

Permanente tentoonstelling

Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. Met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III.

Lees meer

Escher, close up

4 februari t/m 28 mei 2017
Nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van Maurits Cornelis Escher. De graficus gebruikte fotografie als inspiratie en als onderdeel van zijn voorstudies. Dit was voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher, close up.

Lees meer

Escher & Schatten uit de Islam

12 juli t/m 3 november 2013
Voor het eerst maakten twee Nederlandse musea vanuit hun totaal verschillende achtergrond een gemeenschappelijke expositie waarin een vergelijking tussen de islamitische kunst en het werk van M.C. Escher centraal stond: Escher & Schatten uit de Islam in Den Haag en Escher meets Islamic Art in Amsterdam.

Lees meer