Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Speurtocht Nadir en Zenith

Vanaf 23 mei toont Escher in Het Paleis de nieuwe tentoonstelling Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Deze tentoonstelling is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige prentenboek van illustrator Wouter van Reek, dat tegelijk met de tentoonstelling wordt gelanceerd. In zalen 3 en 4 is de ontwikkeling van het boek te zien en laten we de inspiratiebronnen van Wouter van Reek (namelijk de werken van M.C. Escher) zien naast de prenten die hij op basis daarvan heeft gemaakt. Ook tonen we voorstudies en schetsen en vertellen we in tekst en beeld het verhaal van de maker.

Centraal in de tentoonstelling staan de twee hoofdpersonages van het boek: Nadir en Zenith. Ze belanden in de wondere wereld van Escher en nemen ons mee op avontuur. Een avontuur voor alle leeftijden. Deze tentoonstelling is namelijk ook uitermate geschikt voor kinderen, niet verwonderlijk met een prentenboek als basis. Om dat avontuur verder te verdiepen, hebben we ook een bijzondere speurtocht ontwikkeld. Aan de hand van denk- en doe-opdrachten gaan kinderen (en hun ouders en andere enthousiastelingen) op zoek in de grenzeloze fantasieën van Wouter van Reek en Maurits Cornelis Escher. Wat beweegt ze, wat inspireert ze, hoe zien zij de wereld, hoe gaan ze te werk?

In een bijzondere vormgeving, met illustraties van Wouter van Reek en lekker ouderwets op papier, krijgen bezoekers iets moois in hun handen. Een hulpmiddel voor het ontdekken van Nadir en Zenith in de wereld van Escher en een tastbare herinnering aan een unieke tentoonstelling. Deze echte familiespeurtocht is voor alle leeftijden (soms met wat hulp van papa, mama, oma of opa) een plezierige en leerzame ervaring.