Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Een zomer vol vlakvullingen

De zomer duurt lang bij Escher in Het Paleis. Heel lang. Hij is namelijk al op 23 mei begonnen met de opening van Nadir en Zenith in de wereld van Escher, onze vrolijke zomertentoonstelling rond het leukste prentenboek van het jaar!

Illustrator en prentenboekmaker Wouter van Reek liet zich door Escher inspireren voor zijn nieuwste prentenboek. Daarin gaan lezers op avontuur met de hoofdpersonen Nadir en Zenith. Ze klimmen en klauteren per ongeluk de wereld van Escher in en gaan op zoek naar het onbekende. In de wereld van Escher is niks gewoon: boven verandert in beneden, hoog wordt opeens laag. Nadir vindt het soms nog wel spannend, maar Zenith gaat onbevangen de uitdaging aan. Samen trotseren ze de onmogelijkheden van Eschers werk.

Wouter van Reek
M.C. Escher

Je kunt de kunst van M.C. Escher en die van Wouter van Reek zelf ontdekken, maar je kunt je er ook door laten inspireren. Deze zomer organiseren we namelijk een serie workshops waarin je je eigen vlakvulling kunt maken! Ga zelf aan de slag en creëer je eigen veranderende wereld.

Data en tijden

Woensdagen 29 mei, 12 juni, 26 juni, 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus en 28 augustus
Vrije inloop vanaf 12.30 tot 16.00 uur. Workshop stopt om 16:30 uur.
Maximaal 10 deelnemers (het is een inloopworkshop, het kan zijn dat je moet wachten)

Locatie: het Escher Atelier
Leeftijd: geschikt vanaf 7 jaar
Kosten: gratis, exclusief entree museum

Wouter van Reek
M.C. Escher

Linosnedes maken

Naast deze workshops vlakvullingen maken, organiseren we elke zondag ook een workshop linoleum snijden. Lees er hier meer over.