Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Een zaterdag met Escher en Umemoto

Van 14 november 2019 t/m 9 februari 2020 zijn de sculpturen van David Umemoto te zien tussen de wereldberoemde prenten van M.C. Escher in Escher in Het Paleis. Op 18 januari kunt u deelnemen aan een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling om beide kunstenaars beter te leren kennen.

De werken van Umemoto hebben veel weg van de onmogelijke gebouwen van M.C. Escher. Beide kunstenaars zijn meesters van de materie en creëren een wereld die alle wetten van perspectief en logica tart.

Ontdek en ervaar dat nu zelf in een exclusieve rondleiding op 18 januari door de tentoonstelling David Umemoto: Architect van het onmogelijke. Hierin worden de verhalen achter wereldberoemde prenten als Waterval en Klimmen en dalen verteld en leer je hoe zowel Escher als Umemoto zich door architecten en wiskundigen lieten inspireren. Hoe zit het nu echt in hun wonderlijke wereld?

David Umemoto, District 1, 2018. Modern Shapes Gallery.
M.C. Escher, Andere wereld, houtsnede en houtgravure in zwart, roodbruin en groen, gedrukt van drie blokken, januari 1947

Genoeg inspiratie gevonden bij deze kunstenaars? Na de rondleiding duik je ons atelier in, waar je samen met de workshopbegeleider aan de slag gaat en je eigen linoleumsnede maakt! In de workshop kun je de nieuw opgedane inspiratie en kennis over David Umemoto en M.C. Escher direct toepassen. Uiteraard kun je je werk na afloop mee naar huis nemen.

Voor wie:  volwassenen vanaf 16 jaar, beginner tot gevorderde
Wanneer:  zaterdag 18 januari 2020
van 13.00-14.30 uur
Waar:  Escher in Het Paleis
Prijs:  €25,- incl. materiaal en toegangsbewijs tot het museum.

De online ticketverkoop is inmiddels gesloten.
U kunt zaterdag nog wel een ticket aan de dagkassa kopen.