Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Tickets bestellen

Laat je verrassen door de meesterwerken van M.C. Escher

Bezoek Escher in Het Paleis

De deuren van Escher in Het Paleis zijn weer open, maar nog niet op de manier zoals u voorheen van ons gewend was. Op last van de overheid is het weer verplicht om vooraf een ticket te boeken. Daarnaast moet iedere bezoeker van 13 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs laten zien in ons museum. Deze zal worden gescand aan de kassa. NB: het coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor leerlingen t/m 17 jaar en hun begeleiders.

Lees meer

Ticketprijzen

Een overzicht van de diverse tickets voor Het Paleis en de kortingspassen die we accepteren.

Lees meer

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00
De kassa sluit om 16.30 uur

Lees meer

Wat is er te zien?

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien.
U kunt hier het hele jaar door genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses.

Ontdek onze tentoonstellingen

Actueel

De laatste Escher Vandaag 27 november 2021

Genazzano

In november 1929 produceert Escher een prent die nu eens niet het directe gevolg is van een reis die hij datzelfde voorjaar had gemaakt. In de jaren 1925-1936 volgt hij een vast patroon waarin hij in het voorjaar door Italië reist, naar de Abruzzen, Sicilië, Calabrië of de Amalfitaanse kust.…
Meer escher vandaag
14 oktober 2021 t/m 9 januari 2022

Kijken met je handen

In Escher in Het Paleis is de tentoonstelling Kijken met je handen met aanraakbare mode van de Nederlands-Curaçaose ontwerper Michelangelo Winklaar te bekijken en bevoelen. Geïnspireerd door zijn moeder met een visuele beperking heeft Winklaar een experimentele expositie ontwikkeld waarbij hij een breed publiek, inclusief blinden en slechtzienden, een modecollectie ook laat ervaren door middel van tast. Waar een modecollectie in een museum normaal niet aangeraakt mag worden, nodigt Winklaar het publiek juist uit de tastzin te gebruiken.

Lees meer
3 november 2021 t/m 2 februari 2022

Kunstsnacks Museumkwartier Den Haag

Museumkwartier Den Haag organiseert Kunstsnacks voor gezinnen. Een culturele traktatie op de woensdagmiddag die naast plezier jouw kids vooral veel inspiratie geeft. Jullie krijgen een uniek kijkje achter de schermen, minivoorstelling of bijzonder programma. Per tour bezoek je steeds drie plekken; een unieke mix van een theater, museum of galerie. Het is een flitsbezoek. Een host neemt jullie mee op tournee, dus je hoeft niet te verdwalen! Laat je verrassen en kom daarna nog eens terug voor de echte cultuurervaring!

Lees meer
Audiotour door cabaretier Marco Lopes

Humor in Kunst

Vanuit de visie dat humor de beste verbinder aller tijden is en de lach de kortste afstand tussen twee partijen, heeft Diligentia de verbinding gemaakt met omliggende culturele instellingen in het Museumkwartier. Bekende cabaretiers gaan bij ze langs en geven hun eigen unieke visie op de kunst die ze daar aantreffen. Escher in Het Paleis mag de aftrap nemen!

Lees meer

Allemaal Haags

Den Haag is een stad waar iedereen ertoe doet. Kunnen meedoen moet vanzelfsprekend zijn; voor bewoners met en zonder beperking. Escher in Het Paleis gelooft in die missie en we willen er alles aan doen om daarover meer bewustzijn te kweken. Daarom doen we ook vol overtuiging mee aan de campagne Allemaal Haags. Onder het motto 'goed voorbeeld doet goed volgen' zijn hierin allemaal goede Haagse voorbeelden zien. Onze inzet voor blinden en slechtzienden is een van die voorbeelden.

Lees meer
Eerstvolgende datum: 18 december

Rondleidingen voor mensen met een visuele beperking

Een aantal keren per jaar zet Escher in Het Paleis zijn deuren open voor mensen die blind zijn of een visuele beperking hebben. Tijdens de rondleiding vertellen speciaal getrainde gidsen over het leven en werk van Maurits Cornelis Escher. U leert de kunstwerken op een interactieve manier kennen en vormt een beeld aan de hand van het voelen, horen en inbeelden. Speciaal ontworpen reliëfreproducties en props worden tijdens de rondleiding als hulpmiddel gebruikt om de kunstwerken nog intensiever te kunnen beleven.

Lees meer